série » Forgotten Realms - Neverwinter
hodnotilo: 3
63%
prebal knihy prebal knihy prebal knihy prebal knihy Série má více dílů = více obálek - po kliku na aktuální obrázek se obálka vymění.

Forgotten Realms - Neverwinter

Autoři: Robert Anthony Salvatore

originální název: Neverwinter.

počet dílů v sérii: 4

Série patří do světa: Forgotten Realms

vyhledávací pomocník:
český název: Google, NKC, Wikipedie CZ
originální název: Google, NKC, Wikipedie EN

Komentáře:
Speedemon  | *** 05.07.2018 12:44

Na autora netradičně nevyrovnaná série. První a poslední díl super, prostřední dva vleklá a nekonečná nuda. Začneme popořádku. Po Moru kouzel zbyl Drizztovi už jen Bruenor se kterým pátrají po bájném trpasličím městu Gauntlgrym. To se jim podaří, cena je však vysoká a Drizzt zůstává osamocen. Veden radou elfky Innovindil hledá nové přátele se kterými by mohl prožívat další dobrodružství. Vzniká tak opravdu netradiční skupinka v čele se svéráznou elfkou Dahlií, jedním nejspíš nesmrtelným nemesis, trpaslicí a mnichem, který vás holýma rukama rozseká na nudličky. Drizzt bojuje se svými city a vzniká dokonce další milostný trojúhelník jako tomu bylo v raných dílech legendy o Drizztovi. Zároveň však bojuje i se silnou žárlivostí a nostalgií. Prostě citově rozervaný temný Drizzt, jako ho máme rádi. Když dojde na akci, je to 50 na 50. Buď super a bitvu vidíte prakticky na vlastní oči nebo jde o mišmaš kde doufáte, aby to už skončilo.

Po pár dobrodružstvích, kdy se nová parta oťukává a dává se dohromady se dostaneme k závěrečné části, která je z celé série nejlepší. Samotný čtvrtý díl by mohl vystačit na samostatnou sérii a dostáváme tak hutný závěr s jedním z nejlepších konců celé legendy. Nakonec jsem tedy spokojený a dalším dílům dám opět šanci.



WebArchiv - archiv českého webu