kniha » Dítě mrtvého boha
chce mít v knihovně 1 | má v knihovně 37
hodnotilo: 39
82%
Dítě mrtvého boha

Barb Hendee
J. C. Hendee

Dítě mrtvého boha

série: Vznešení mrtví
díl v sérii: 6

Kategorie: fantasy - upíři

originální název: Child of a Dead God
originál vyšel: 2008

vydání: Fantom Print (web) 2009

odkazy: 1x [ukázka]


Komentáře:
Vlask  | **** 17.04.2009 21:06

Poměrně přelomový díl. Jsou zlikvidování úhlavní nepřátelé, nalezeny ty správné hledané předměty a celé je skoro ukončené. Ovšem v zájmu pokračování se tu objeví noví záporňáci a nové otázky. Z hlediska série určitě nadprůměrný díl, protože téměř až do konce je tu samá akce, takže není čas se moc nudit.

Tony-Z  | ****1/2 28.09.2009 17:36

Po mírném zakolísání v minulém dílu se tento vrací do té nejlepší formy. Méně záhad a filozofie a tolik akce, že chvílemi nevíte kdo je živý, kdo mrtvý a kdo tak něco mezi. Taky se rozloučíme s několika hlavními postavami, z nichž některé mi přirostly k srdci i přes svůj odpor ke sluníčku, alergií na česnek a nervozitu v Magieřině přítomnosti. I když minimálně v jenom případě nemusí být odchod definitivní a vlastně bych se tomu i celkem divil. Co mě ovšem nepotešilo byl způsob jakým se objevily vrátka k dalšímu pokračování, ale to už je jenom můj úhel pohledu.

S pozdravem Tony-Z

Speedemon  | ***1/2 22.02.2010 08:25

Jak už bylo řečno přede mnou, jedná se o závěrečný díl série (autoři to sami nazvali jako konec první série). A je to znát. To nejdůležitější se zodpoví a na zbylé odpovědi bude dost času v sérii druhé. Díl je to akční s jednou opravdu podařenou pasáží (setkání s elementy v podzemí). Ze začátku tak rychý spád nebyl. Ono když strávíte 150 stran na lodi, tak to začne nudit. Poté už to nabere spád a letíte až do konce.

MirabelkaP  | **** 05.03.2010 23:06

Oproti předešlým dvěma dílům dost pomalý rozjezd, ale druhá polovina opět velice svižná a čtivá. Odpovědi sice získáme ale konec působí tak, že série byla pouze předmluvou pro něco mnohem většího… A to nemluvím o samotném uzavření, které u mě vyloženě vyvolalo chuť sáhnout po dalším dílu a dozvědet se co bude dál… Uvidíme co přinese další série, pokud se k nám dostane :)

T'Ana  | ***1/2 03.06.2010 21:51

Ach ta logika. Kdyby se hrdinové na začátku téhle knihy otočili a vrátili se domů, mohli šťastně žít až do smrti a nemuseli by řešit problémy, za které si můžou sami – jenže to by pak nebylo o čem psát. Na nadstavovaná kaše je na tom už dost vidět. Čte se to dobře, pokud nevíte, čím zabít čas a chcete dokončit sérii, proč ne, ale nějaké objasnění nečekejte, konec je otevřený jak vrata od stodoly.



WebArchiv - archiv českého webu