kniha » Krvavé koleno
v Top10 1 | chce mít v knihovně 2 | má v knihovně 50
hodnotilo: 67
83%
Koupit knihu:
Minotaur
Krvavé koleno Více vydání = více obálek.

Laurell K. Hamilton

Krvavé koleno

série: Anita Blakeová, lovec upírů
díl v sérii: 5

Kategorie: fantasy - horor

originální název: Bloody Bones
originál vyšel: 10/1996

vydání: Triton (web) 2009; Epocha (web) 2017

odkazy: 4x [recenze], 1x [ukázka], 1x [info]


Komentáře:
Renča  | **** 27.03.2009 14:53

Dějově hodně nabitý příběh, který se poprvé neodehrává v St.Louise. Když se však k problémům s probouzením zombií a policejnímu vyšetřování vraždy ještě přidá útok upírů, nezbývá Anitě než zavolat pro pomoc JC. A děj zabrousí i do světa elfů. Krvavé koleno totiž není jen jméno hospody :-)

Vlask  | **** 07.04.2009 19:16

Méně akční než předchozí díly. Autorka si nechává pořádnou akci až na konec, takže mi kniha připadala o trošičku méně čtivá (pořád je to ale hodně nadprůměr), než předchozí díly série. Celkově nicméně spokojenost (a ani mně nikdo nebuzeroval, že jsem kvůli dočtení do konce dorazil do práce o hodinu později :P)

T'Ana  | ****1/2 16.04.2009 12:49

Skutečně čtivě napsáno, už douho jsem žádnou knihu takhle nehltala. Nebýt toho, že některé akce jsou dělané vyloženě pro efekt a logika kulhá, dala bych plný počet, výborně jsem se bavila.

Caderly  | ***1/2 20.04.2009 00:07

Dost dlouho jsem váhal zda dát tři nebo čtyři hvězdičky (asi nejblíže by bylo hodnocení 70%), neboť tento díl Anitiných dobrodružství, v němž hlavní hrdinka vycestovala mimo St. Louis, rozhodně není bez chyb. Hlavní příběhová linie je sice zajímavá, některé pasáže knihy dechberoucí a zejména ženské čtenářky asi potěší posun ve vztahu mezi Anitou a Jean-Claudem, avšak v knize se tentokrát vyskytuje až příliš mnoho nelogičností (zejména v chování hlavních hrdinů i záporáků) a deus ex machina řešení situací, některé postavy se v průběhu knihy z děje téměř zcela vytratí a konec knihy mi ve srovnání s předcházejícími díly přišel málo napínavý.

shpina  | *** 09.07.2009 22:37

Tak tento díl je sice velice čtivý (čtivost určitě vyšší než u minulého dílu), ale to vše na úkor brutálních logických kopanců a naprosto nelogických a nevěrohodných charakterů. Tak hlavní záporná upírka sice v jednom kuse lže, ale ve chvíli, kdy by se jí porušení daného slova hodilo nejvíce (a že ho poruší několikrát), samozřejmě slovo dodrží (jinak by taky bylo po hlavních hrdinech). Navíc když už počtvrté byla hlavní hrdinka odzbrojena tím, že proti ní stojící záporák vyhrožoval ublížením třetí osobě, už mi to přišlo stereotypní. Jinak ale musím opět zdůraznit, že čtivost byla obstojná a detektivní záplatka lepší než v předchozím díle.



WebArchiv - archiv českého webu