kniha » Dluh krve
chce si přečíst 1 | chce mít v knihovně 1 | má v knihovně 8
hodnotilo: 14
77%
Dluh krve

Tanya Sue Huff

Dluh krve

série: Krevní pouta
díl v sérii: 5

Kategorie: fantasy - detektivní

originální název: Blood Debt
originál vyšel: 1997

vydání: Brokilon (web) 2011

odkazy: 1x [ukázka], 2x [recenze]


Komentáře:
Renča  | ***** 16.02.2011 18:02

Jsme zpět v Kanadě 90. let minulého století, jen se nám příběh z Toronta přestěhoval do Vancouveru. Stejně jako Henry Fitzroy, který přenechal své bývalé loviště soukromému očku Vicki Nelsonové. Důvody jsou čtenářům známy ze Spojení krve, a tak je nebudu opakovat. Henry je nucen i přes své teritoriální instinkty se svou bývalou milenkou opět spojit síly, aby vypátrali, co se duchovi stalo (tedy člověku, než se z něj stal duch). Henry totiž neodkoukal při detektivní spolupráci s Vicki tolik, aby na pátrání stačil sám. A tak detektiv-seržant Mike Celluci uhání s Vicki dnem i nocí v zatemnělé dodávce přes celou Kanadu, aby zabránili duchovi v zabíjení nevinných obětí.

Právě napětí mezi Henrym a Vicki žene tuhle knihu kupředu. Navíc si autorka jako třešničku na dort pošle jednoho z hrdinů přímo řezníkovi pod nůž, aby akci ještě vygradovala, a jelikož víme z předchozího dílu, že Huffová je ochotná překračovat hranice, čekáme, kam až tentokrát zajde. Celou knihu prokládá černým humorem a neustálým špičkováním hlavních postav. Jakoby kdokoli z nich potřeboval popichovat!

Tahle série je díky neotřelým postavám čtivá, humorná, s dobře postavenou detektivní zápletkou, která se zlepšuje díl od dílu. Pro čtenáře série jednoznačně „must have“.

Vlask  | *** 17.02.2011 22:50

Velmi slabý díl – celá série se posouvá od supernaturálna k civilním zápletkám. Rovnice dva hlavní hrdinové upíři se superschopnostmi vs záporňáci obyčejní lidé je velmi nevyvážená. Takže o krk jde tenktokráte jinému člověku, ale je jasné, že hlavní postavy se neodstraňují. Ve výsledku tedy nuda a o nějakém napětí se dá pochybovat.

MirabelkaP  | **** 10.07.2011 16:20

Povedený díl… Vicki sice ztratila docela šťávu, ale nebylo to tak hrozné jak jsem po ukončení předcházejícího dílu čekala :) Zápletka je zajímavá, postavy propracované, tempo svižné a celkově se jedná o velmi čtivý kousek. Trošku mě nebavila ta věc s „teritoriálními pudy“ a Henry mi lezl na nervy, ale jako relaxační četba super!



WebArchiv - archiv českého webu