kniha » Pravidlo devítek
chce si přečíst 1 | chce mít v knihovně 3 | má v knihovně 16
hodnotilo: 11
81%
Koupit knihu:
Fantasya.cz
Pravidlo devítek

Terry Goodkind

Pravidlo devítek

série: Meč pravdy
díl v sérii:

Kategorie: fantasy

originální název: The law of nines
originál vyšel: 2009

vydání: Classic 2011

odkazy: 1x [trailer], 1x [recenze]


Přispívat do diskuze mohou jen registrovaní uživatelé


1

 [3] narg 24.05.2011 09:24  

Kniha navazuje primo na konec Zpovednice (kdo nedocet sagu, asi nemusi zbytecne rozjizdet ani tohle), jinak je to klasicky Goodginguv standart, jako vzdy jde o zachranu (obou) Svetu s pomoci mala odvaznych, kniha je plna souboju a (nekolika) osudovych rozhodnuti (ale znateto, jak jsou na tom Rahlove s proroctvim :D).

Kniha se celkem drzi realizmu v popisu sveta, prirovnal bych to asi nejvic k vire porazenych, popisuje to, co se asi stalo dal, kdyz se svet magie oddelil od sveta bez magie a jake to melo dusledky a jak toho lze vyuzit/zneuzit v boji o moc (v obou svetech). Nutno rici, ze story neni az zas takova fantas magorie, jak to muze znit, ale celkem logicky poskladany pribeh, kteremu se da verit.

Kdo ceka na Omen Nomen, muze si skratit chvilku u 9, kdo zna pouze serial, pro toho todle neni a kdo nedocet sagu celou, asi mu toho taky moc nerekne..

 [2] Samjbc 08.05.2011 14:56  

Kniha vypráví příběh o Alexandru Rahlovi, jednom z potomků rodové linie Rahlů v druhém světě (tedy v tom našem – bez magie), který Richard vytvořil na konci Meče Pravdy.

„Správně, proto se o té události mluví jako o Oddělení. Domníváme se, že lord Rahl nějak překlenul prázdnotu mezi našimi dvěma světy a na krátký okamžik je spojil, aby poslal lidi, kteří nechtěli žít s magií, sem.“
„Ty chceš říct, že je poslal tím průchodem?“
„To nevím, ale podle té teorie muselo existovat konkrétní místo spojení, malá mezera v prázdnotě mezi světy. Vytvořil jakýsi otvor v čase a prostoru, který umožňoval, aby se všechno dostalo do rovnováhy, dokud byly světy spojené, a pak se teprve oddělily. Skutečnost, že sem můžeme přicházet a zase se vracet se považuje za důkaz, že spojení stále existuje. Říká se, že jinak bychom nikdy nemohli překročit nicotu mezi našimi světy.“

 [1] aqu1la 06.05.2011 22:19  

to som zvedavý na prvý komentár..to základne info je dosť chudobné. Nevie niekto, kto má väčší prehľad, kde má byť zasadený dej?

1
Po diskuzní stránkách se můžete pohybovat také pomocí šipek na vaší klávesnici:
stránka starších příspevků = šipka vpravo
stránka novějších příspěvků = šipka vlevo


WebArchiv - archiv českého webu