kniha » Prvorození
chce si přečíst 3 | chce mít v knihovně 1 | má v knihovně 14
hodnotilo: 13
84%
Koupit knihu:
Fantasya.cz
Prvorození

Christie Golden

Prvorození

série: StarCraft - Sága Temných templářů
díl v sérii: 1

Kategorie: sci-fi - podle videohry

originální název: First Born
originál vyšel: 2007

vydání: Fantom Print (web) 2011

odkazy: 1x [ukázka], 1x [recenze]


Komentáře:
Svarec  | **** 04.12.2011 14:46

Přijde mi to jako takový prolog – úvod do většího dění, které na nás čeká v dalších dílech. Občas mi ten příběh přišel zbytečně roztahaný, určitě šel zpracovat i na menším počtu stran. To však neznamená, že Prvorození jsou špatná kniha – naopak (jinak bych ji nepřečetl za jediný den). Nejzajímavější mi přišli asi hlavní hrdinové – u knihy tohoto typu bych čekal nepříliš propracované figurky, ale zejména třeba R.M. má docela hloubku. Ještě štěstí, že další dva díly mi leží na poličce nad postelí, protože se vážně těším, až se začtu do dvojky. Ten příběh ještě ani pořádně nezačal a už mě chytnul…

Speedemon  | **** 12.06.2013 20:19

Souhlasím s Cookerem. Postavy jsou hodně povedené a popichování Jakea s R.M. mě skutečně bavilo. Z celé knihy je dost poznat, že si autorka psaní užívala. I když se kniha odehrává po ději hry, tak díky flashbackům sledujeme i události dávno dávno před hrou. Protossové jsou zde ještě v podstatě na úrovní neandrtálců s telepatickými schopnostmi. Osobně jsem se více těšil na pasáže ze „současnosti“, ale i tak to bylo zajímavé. V žánru odpočinkových scifi jde jednoznačně o nadprůměr a nezbývá než sáhnout po dalším dílu.

Cadak  | **** 26.03.2015 11:12

Svižně vyprávěný děj, charismatické postavy a hlavně hodně informací ze Starcraft univerza, bylo velice sympatických a čtivých.

Autorka se nebojí pouštět do složitějších vědeckých definic a mechanismů, které je schopna jednoduše objasnit. Myšlení typu archeolog Jake Ramsey je velice uvěřitelné a na kosmického archeologa sedící.

Jednoduchý avšak rázný dojem z žoldáka R.M., nabízí zase jinou akčnejší postavu a náhled na děj.

První díl hodnotím vysoko hlavně proto, že prošel velikým množstvím událostí, aniž by to bylo dlouhé a nudné čtení. Hlavně pasáže týkající se historie Aiuru, byly echt.

85%



WebArchiv - archiv českého webu