kniha » Magie útočí
v Top10 1 | chce mít v knihovně 1 | má v knihovně 19
hodnotilo: 31
92%
Magie útočí

Ilona Andrews

Magie útočí

série: Kate Daniels
díl v sérii: 3

Kategorie: fantasy - urban fantasy - vlkodlaci

originální název: Magic Strikes
originál vyšel: 2009

vydání: Fantom Print (web) 2011

odkazy: 1x [ukázka], 4x [recenze]


Komentáře:
Vlask  | ***** 20.01.2012 01:39

To nejlepší z knih tohoto subžánru v jednom balení. Špičková čtivost alá Anita Blake, velká rozmanitost nadpřirozených stvoření jakou zažijete jen s Rachel Morgan a s rozumem podané romantické slovní půtky a naschvály mezi hlavními postavami jako vystřižené z knih o Mercedes Thompsonové. Jedinou nevýhodou je tak kratičká životnost knihy vzhledem k čtivosti a malému rozsahu – nevydržela mi ani den.

hanpari  | **** 14.06.2012 21:30

Jestliže první díl byl vysloveně rozpačitý, pak třetí docela jistě překoná AB sérii, a to dokonce i tehdy, když se nebudou počítat knihy s Anitou poté, co její autorka propadla užvaněnému promiskuitnímu SM běsnění a la červená knihovna.

Pozor, spoiler!

Jediné, co lze knize nekompromisně vytknout je její česká obálka (ne že by anglický originál na tom byl lépe). Některým také může vadit otřelé směřování série k romantickému vztahu mezi Curranem a Kate. Co se mne týče, stokrát raději bych byl, kdyby Kate přijala, byť se skřípaním zubů, Saimanovu nabídku, protože dialogy Saiman-Kate jsou rozhodně živější, než omšelá romance dvou protikladů, kteří nemají nic lepšího na práci, než si vlézt spolu do postele. Také by bylo pěkné, kdyby si autorské duo trochu šetřilo Katčino příbuzenstvo. To, že Era nepřežije do dalších dílů, lze považovat za vysloveně nešťastné.



WebArchiv - archiv českého webu