kniha » Fatal Virtual
chce si přečíst 2 | chce mít v knihovně 3 | má v knihovně 26
hodnotilo: 29
80%
Fatal Virtual

Petr Heteša

Fatal Virtual

Kategorie: sci-fi

vydání: Brokilon (web) 2013

odkazy: 1x [ukázka], 3x [recenze]


Komentáře:
Svarec  | ***1/2 11.01.2014 20:48

Po vynikajícím Sex, drogy & cyb'n'roll zase trochu slabší kousek… Opět zde máme námět dvou vedle sebe existujících světů, tentokrát ale zpracovaný pro mě mnohem méně zajímavým způsobem. Navíc zde opravdu dlouho trvá, než do sebe začnou všechny střípky zapadat a zápletka začne dávat trochu smysl. V podstatě až skoro do konce jsem dost tápal a jen se nechal unášet tokem příběhu, aniž bych věděl, kam mě zanese. A to pak ten čtenářský požitek není takový. No a pak ten konec, ten mě nepotěšil, nemám rád, když něco končí takhle otevřeně. Ale zase bych to nechtěl moc shodit, špatný to není a určitě se to čte vcelku dobře. Na geniální Démony nebo zmiňovaný Sex, drogy & cyb'n'roll se to nechytá, ale určitě je to lepší než vcelku průměrná Ruská ruleta. Prostě takový klasický Heteša – vtipné dialogy, dost akce, sympatický hrdina a jeho femme fatale. Akorát tomu tentokrát chybí něco navíc, co by to vytáhlo z vod lehkého nadprůměru.

Vlask  | ***1/2 19.06.2014 19:18

Souhlas, není to špatný. Zápletka je těžce matrixovská, ale konec fakticky není. Buď to bude mít pokračování (což by dávalo smysl, v tom případě nevhodné pro odpůrce sérií), nebo je to samostatná kniha bez konce (to by pak dost snižovalo hodnocení knihy). V tomto stavu to vypadá, jako by se autorovi nevešly do objemu ty poslední dvě akční kapitoly na konci každé knihy, kde se všechno vyřeší.

avatar2  | **** 04.06.2015 15:25

Inu, nebylo to špatné. Hetešova síla je v hláškách a dialozích, ale tentokrát mu docela funguje i děj a prostředí. Kniha baví a má spád. Rozhodně je to spíš akčňárna než futuristická dystopie, ale jistý drobný zdvižený prst směrem k mladé generaci trávící čas ve virtuálním světě tu je.



WebArchiv - archiv českého webu