kniha » Děti plástve 1
má v knihovně 30
hodnotilo: 17
76%
Děti plástve 1

Josef Pecinovský

Děti plástve 1

série: Plástev
díl v sérii: 2

Kategorie: sci-fi - antiutopie

vydání: Epocha (web) 2013


Komentáře:
KeB  | ****1/2 15.01.2014 17:19

Záměrně jsem se před čtením pokračování, vrátil zpátky do plástve A24. Udělal jsem dobře, Plástev jedu která je stará už přes dvacet let je stále funkční. Samozřejmě, že tam najdete pár věci, co už dneska působí divně, ale i tak odolala zubu času poměrně dobře. Pokračování je plně moderní a velmi slušně napojené, až překvapivě. To že to místy poskřípává je vlivem věkového rozdílu, ale i zde jsem našel pár nelogičností (třeba je autor vyvrátí v dalším pokračování). Nakonec jsem to dal pomalu na jeden zátah a velmi dobře se bavil. Čekám na pokračování a doufám, že udrží stejně dobrou hladinu. Má být akčnější, takže nejspíš ano. Jen je trochu škoda, že tam není nějaké autorovo povídání o vzniku románu a o tom, co ho vedlo napsat pokračování. Tyhle autorské předmluvy mám rád.

Ťuhýk  | nehodnoceno 20.01.2014 19:31

K předchozímu kiomentáři. Autor o některých skřípancích ví, na některé se přijde snad později, což bdue bohižel už pozdě. Ale v tomto ohledu budou poopravena některá místa v elektronické verzi Plástve jedu, která snad brzy vyrazí do světa.

Vlask  | **** 10.08.2015 23:57

Hodně dobré pokračování nezapomenutelného prvního dílu. Autor kupodivu odstraňuje hlavní postavu a nahrazuje ji několika jedinci mladší generace. Záporáci ovšem zůstávají stejní. Děj je rozložený mezi mnoho let a sledujeme tak dospívání několika postav. Ke konci dojde i k vzájemné a velmi napínavé interakci. Velkou roli v příběhu tentokráte hrají různí vyhnanci společnosti.



WebArchiv - archiv českého webu