kniha » Cesta hněvu
chce si přečíst 4 | má v knihovně 6
hodnotilo: 10
67%
Cesta hněvu

Antoine Rouaud

Cesta hněvu

série: Kniha a meč
díl v sérii: 1

Kategorie: fantasy

originální název: La Voie de la Colère
originál vyšel: 2013

vydání: Fantom Print (web) 2014

odkazy: 3x [recenze]


Komentáře:
snop  | *** 29.04.2014 17:19

Prekombinovane jak po formalni, tak po pribehove strance. Cetlo se to sice celkem dobre, ale ta prekombinovanost zpusobila, ze mi byly osudy vsech zucastnenych ale uplne sumak, protoze koneckoncu jsem nemohl vyloucit, ze najednou nekdo neprijde a cele to (zase) nepostavi na hlavu. Dalsi dil uz asi nedam.

trudoš  | ***1/2 02.09.2016 00:03

Na třech stovkách stran rozehrává Antoine Rouaud nekomplikované vyprávění, které se nijak výrazně neliší od toho, co člověk četl už v různých obměnách jinde. Nejde o výpravu za záchranou, ani o válečné drama, ale starou dobrou historku o důvěře a zradě. Příběh tak v mnoha ohledech připomíná koncept Hvězdných válek (Obi-Wan Kenobi vs. Anakin Skywalker), jen s rytíři Jedi na straně Impéria a více v mantinelech fantasy. Přesto je tu pár velice dobrých nápadů i nečekaných zvratů. Ovšem nejvíc jsem ocenil absenci pohádkovosti, kdy pravda a láska zákonitě zvítězí nad lží a nenávistí.
Přílišné množství návratů do minulosti – které navíc vysvětlují souvislosti již zřejmé – bohužel staví ústřední zápletku do pozadí a ta pak trpí lehkou předvídatelností. Nehledě na to, že po stylistické stránce je román na úrovni kdejakého cyklu z herního světa. Dílčí zápletka je však uzavřená, takže člověk alespoň neskončí v polovině věty. Snad autor v dalších dílech předvede trochu více štiplavější originality.



WebArchiv - archiv českého webu