kniha » Nocí zlomená
chce si přečíst 1 | má v knihovně 20
hodnotilo: 27
80%
Nocí zlomená

Patricia Briggs

Nocí zlomená

série: Mercedes Thompsonová
díl v sérii: 8
kniha patří do světa: Mercy Thompson Universe

Kategorie: fantasy - urban fantasy - upíři - vlkodlaci

originální název: Night Broken
originál vyšel: 2014

vydání: Fantom Print (web) 2014

odkazy: 1x [ukázka], 4x [recenze]


Komentáře:
ciara  | ***1/2 15.05.2014 21:03

Jsem krapet rozpačitá, protože mi tento díl připadal bezzubý. Jako kdyby autorka Mercy vytrhala všechny zoubky a upilovala drápky. Přišlo mi všechno až příliš korektní. Emoční scény mě tentokrát nechaly chladnou, protože jsem tomu ani na sekundu neuvěřila. Nevím, jestli je to překladem, ale autorka to se slovy umí daleko líp. Vytáhla nám sice na scénu nové netradiční domorodé motivy z jiného kontinentu, dokonce přibudou rodinná setkání na obou frontách, ale tak nějak pořádně nic z toho není. 70% dávám z lásky k téhle sérii.

Vlask  | ****1/2 24.05.2014 14:07

Tak nějak si představuju, že by vypadala Anita Blake, kdyby se nevrhla na porno kariéru a došlo na mírnou inovaci v oblasti nepřátel. Má to všechno co si můžete přát – extrémně dobrou čtivost (na jeden zátah), nové originální nepřátele (dva), mírné narážky (i na jiné knižní série, tentokrát na Harryho Dresdena) a nová odhalení týkající se vedlejších postav i celého univerza. A absence hlouběji pojatých citů mi vůbec nevadí, právě naopak. Je jich tam dost, ale naštěstí jsou zkrácené na rozumnou úroveň a to se týká i jistých rozmnožovacích aktivit.

MirabelkaP  | ***1/2 05.09.2014 09:27

První polovina čtivostí a zajímavostí navázala na předešlý díl, druhá byla slabší. Přijde mi, že se autorka začíná opakovat (jednotlivé epizody jsou si až moc podobné), chybí mi nějaký větší posun v ději a už trošku vadí až přehnaná nesmrtelnost postav. Lehké, zábavné čtení bez jakéhokoliv překvapení… 70% za to, že si mě dokáže udržet a po slabém pátém a šestém dílu opět chytila dech…

Speedemon  | **** 24.02.2019 14:34

Nemůžu si pomoct, já to vidím pořád stejně na 80%. Za to má autorka můj obdiv, protože napsat 8 dílů a držet si jakž takž kvalitu už chce talent. S ostatními komentáři sdílím to, že mi začíná vadit nesmrtelnost postav. Už by to chtělo zahrát na vážnější notu. Vždy když se umírá, tak to odnese jen vedlejší postava nebo nějaký noname v červeném triku (mrk na startrekovce).

Aby si série moje hodnocení udržela, tak očekávám nějaký dějový zlom. Buď větší a propletenější příběh (který asi nehrozí, protože to autorka nemá ráda) nebo odvážný krok a vyjetí ze zajetých kolejí…



WebArchiv - archiv českého webu