kniha » Sílící bouře
chce si přečíst 4 | chce mít v knihovně 3 | má v knihovně 25
hodnotilo: 36
85%
Sílící bouře

David Weber

Sílící bouře

série: Honor Harringtonová
díl v sérii: 13
kniha patří do světa: Svět Honor Harringtonové

Kategorie: sci-fi - space opera

originální název: A Rising Thunder
originál vyšel: 2012

vydání: Polaris (web) 2014


Komentáře:
Vlask  | *** 08.11.2014 22:18

Z klasické military série se nám to tu přerodilo spíše do politické scifi plné volených zástupců a motivů jejich chování. Dějových línií je tu opravdu moc a ve většině se nic zajímavého neděje. U některých se budete vysloveně nudit (svatba). Bitva se koná jen jedna a výsledek je předem jasný.

Hadati1  | ***** 07.05.2015 09:00

David Weber si zřejmě vzal příklad ze série Pochodeň, neboť tato kniha je přibližně o polovinu kratší než jeho poslední romány ze světa HH a má svižnější tempo, které knize prospívá. Zilwicki a Cachat se opět objeví na scéně a potvrdí Lidové republice Haven i Mantichorskému království, kdo je jejich skutečný nepřítel. Do pohybu se také dá Solární svaz, což je předzvěstí velkých změn, neboť jistě není pro čtenáře překvapením, že SS zažije nemilé probuzení ve věci své bojové připravenosti. Je jen otázkou, jak rychle se tato byrokratická říše rozpadne, až všichni zjistí, že SS není nepřemožitelný. Až na pár nudných pasáží jsem tuto knihu přečetl jedním dechem.

Nelson  | **** 18.10.2015 09:40

Tak tenhle díl by se dal nazvat jako výplňový. Válka s Havenem skončila, k další válce se sice schyluje, ale ještě oficiálně nezačala. I přesto dojde k jedné bitvě, která, i přes velké síly na obou stranách, se ani bitvou nedá nazvat. V knize sledujeme několik dějových linií, nejdůležitější je situace v Solárním svazu a na Mantichoře. Docela zajímavě se to vyvíjí v sektoru Maya, ten bude asi důležitý v dalších dílech. Dávám o něco nižší hodnocení než minulým dílům, celkový vývoj situace je sice interesantní, ale Weberovi přece jen nejvíc jdou bojové situace, kterých tady moc není.



WebArchiv - archiv českého webu