kniha » Oddíl
chce si přečíst 1 | má v knihovně 4
hodnotilo: 5
80%
Oddíl

Nick Cutter

Oddíl

Kategorie: horor

originální název: The Troop
originál vyšel: 2014

vydání: Polaris (web) 2014

odkazy: 1x [ukázka], 1x [recenze]


Komentáře:
gokudo  | ****1/2 11.08.2015 08:49

„Oddíl mě pekelně vyděsil a nemohl jsem ho pustit z ruky. Tohle je horor ze staré školy v nejlepší formě. Není pro slabé povahy, ale pro nás ostatní úchyláky je to dokonalý dárek na zimní večery.“ STEPHEN KING

Tak tady s panem K. souhlasim, jeden z nejlepsich hororu co jsem za poslednich par let cetl. Cutter serviruje hydatidni teror, prospikovany psychologii peti nactiletych skautiku. Jeden z nich, Shelly je opravdu spravny psychous!

Proste perfektni splatterpunk pro letni vecery (dej knihy se odehrava v lete), jez neni pro slabe zaludky.

trudoš  | **** 01.01.2016 01:26

Prostá zápletka a správně nechutné zlo, tož ideální ingredience pro horor. Přesto vůči Oddílu nějaké ty výhrady mám. Zaprvé jde o zbytečně velký rozsah zapříčiněný opakujícími se vnitřními monology, zadruhé pak okatá přeexponovanost v detailech – když krev, tak hodně; když červi, tak tisíce atd. A nakonec to jsou kupodivu nesympatičtí hrdinové. Parta kluků, kteří netvoří jeden pevný tým, spíš unikátní sbírku soupeřících sociopatů. V tu chvíli není komu fandit a člověk už jen sleduje vývoj událostí.
Zápletka samotná lehce evokuje Pána much, ale skutečně jen rámcově – na to stráví kluci na ostrově moc málo času. A tak jsou to nakonec Ruiny Scotta Smithe, čemu se Oddíl dějově nejvíc přibližuje, ovšem ty byly rozehrány daleko lépe. I tak ale chválím spád i nápad. Od prvních stran se něco děje a téma zabijáckých tasemnic je vtipně promyšlené, jen vývoj událostí není příliš originální, a některé zvraty obehrané. Uvidíme, jak si Nick Cutter povede v dalších románech.



WebArchiv - archiv českého webu