kniha » Třetí hrob přímo před nosem
má v knihovně 6
hodnotilo: 6
82%
Koupit knihu:
Fantasya.cz
Třetí hrob přímo před nosem

Darynda Jones

Třetí hrob přímo před nosem

série: Charley Davidsonová
díl v sérii: 3

Kategorie: fantasy - urban fantasy - romantika - detektivní - duchové

originální název: Third Grave Dead Ahead
originál vyšel: 2012

vydání: Beta (web) 2015

odkazy: 1x [ukázka], 1x [recenze]


Komentáře:
Vlask  | **** 19.03.2015 23:32

Neustálé narážky stále baví. Civilní část značně převažuje nad nadpřirozenou. Drtivou většinu knihy zabere detektivní práce a tentokrát ani duchové nijak zvlášť nepomohou. Erotika se sice vyskytuje, ale je vždy velmi rychle odbyta a není jí moc (což mi vůbec nevadí). Také se velmi projevuje antiakčnost hlavní postavy, což se vidí málokdy. Z čeho se nevykecá, to si pořádně odsere sama, nebo někdo jiný. Což je také hlavní podstatou odvážného závěru, který se nemusí líbit fanynkám určité postavy.

trudoš  | ****1/2 26.03.2017 23:10

Darynda Jonesová patří k těm spisovatelkám, o kterých se dá s čistým svědomím říct, že jejich série má vzestupnou tendenci. Každým dalším dílem přidává na humoru i na vyhrocování vztahů mezi hrdiny a ani třetí díl toho není výjimkou. Snad jen s tím rozdílem, že zábava se autorce tentokrát utrhla ze řetězu a chvil, kdy jsem nedostával záchvaty smíchu, tu bylo vážně pomálu. Navíc dojde k dost zásadnímu zvratu, který vyřadí ze hry hned jednu z hlavních postav, což je u téhle jinak sluníčkové série docela překvapení.
Na zápletce by se ovšem stále dalo pracovat, protože je opět zabita v přehršli vtipných scének, které však fungují samy o sobě a události často nikam výrazně neposouvají. Ono by to ani tak nevadilo, kdyby se kvůli tomu ústřední motiv nerozpíjel a člověk ke konci pomalu nezapomínal, o co že to na začátku vlastně šlo. Jinak je to ale báječné čtení, humorné a nenáročné, ideálně vyplňující to prázdné místo, které tu zůstalo po Stephanii Plumové.
A hlavně: Nebezpečí a Will Robinson.



WebArchiv - archiv českého webu