kniha » Mihotavé stíny
má v knihovně 14
hodnotilo: 16
78%
Koupit knihu:
Fantasya.cz
Mihotavé stíny

Patricia Briggs

Mihotavé stíny

série: Mercedes Thompsonová
díl v sérii:
kniha patří do světa: Mercy Thompson Universe

Kategorie: fantasy - povídková sbírka - vlkodlaci

originální název: Shifting Shadows
originál vyšel: 2015

vydání: Fantom Print (web) 2015

odkazy: 1x [ukázka], 5x [recenze]


Komentáře:
Vlask  | ***1/2 14.05.2015 22:58

Sbírka většinou kratších povídek. Bohužel ta nejdelší (Alfa a Omega) už byla dříve zveřejněna. Autorka se věnuje opravdu mnoha postavám a u drtivé většiny jsem si už ani nepamatoval, kde se mihnuly. Takže pro nadšené fanynky série je to nutnost, ale ostatní méně věrní čtenáři o moc nepřijdou.

Speedemon  | **** 27.04.2019 11:01

Příjemné zpestření série obou autorčiných sérií (Mercedes Thompsonová a Alfa a Omega). V této sbírce povídek najdete střípky ze života různých, povětšinou, vedlejších postav. Narazíte tu ale i na kousek s Mercy (Díra) nebo na úvodní Stříbro o seznámení mezi Samuelem a Arianou. Jako přídavek naleznete na konci dvě vystřižené scény z Mercyiných knih.

Povídky si zachovávají autorčin čtivý styl. K výraznějším povídkám řadím již zmíněné Stříbro, poté Alfu a Omegu (která vyšla i v prvním díle této série) a nejvíce mě bavilo Vykoupení. Hlavní postava je zde nervácký vlkodlak Ben, který pracuje jako databázista v IT společnosti. Netypické prostředí, ve kterém se autorka neorientuje (ale pomohl jí s tím její manžel) a svérázná postava britského sprosťáka, byla ten správný koktejl na pobavení. Zbytek povídek je fajn, ale povětšinou jsem si už nepamatoval, že se daná postava v sérii vůbec objevila. To je asi jasný ukazatel, jak moc jsou zajímavé :)



WebArchiv - archiv českého webu