kniha » Terra nullius
má v knihovně 21
hodnotilo: 18
84%
Terra nullius
Sestavil/i:

Julie Nováková

Terra nullius

Kategorie: sci-fi - antologie

vydání: Brokilon (web) 2015

odkazy: 1x [ukázka], 1x [info], 1x [recenze]


Komentáře:
gokudo  | ****1/2 13.06.2015 08:03

Transhumanismus je nametem teto povidkove sbirky ceskych autoru, sestavene zarputilou skifistkou Julii Novakovou. Jak uz je obvykle zvykem, ma sbornik sve cerne diry, pulsary a supernovy, ale tech posledne jmenovanych je zde majorita.

Podle me nejlepsi moderni ceska antologie sci-fi, co jsem prozatim cetl (Capricorn 70 na me ceka v knihovne).

knedle  | *** 02.09.2015 13:44

Díla od JN se mi nečtou snadno a úplně stejné je to i s touto antologií povídek, jež premiérově sestavila. Ze zařazených autorů znám snad mimo JN jen dvě další autorky, zbytek byl pro mne prázdný list.
Když jsem dočet poslední povídku, mrkl jsem se na obsah kniha a zjistil jsem, že si nepamatuji, co představují názvy prvních čtyř povídek – a to není nejlepší hodnocení. Co v nich bylo jsem si osvěžil až zde pomocí komentářů u povídek (díky gokudo a idle).
Nejvíc mne asi zaujala „Dvacet cigaret denně a pět jazyků“ P. Pecharové – ale pravděpodobně díky připomenutí Endera či Flotily Země. Pak snad Zaříkávač (fajn prostředí) a Pavilonem (fajn postava) a Vykradačkou (nedokáži definovat).

Tato kniha nebude pro každého.

Clarice  | **** 21.08.2016 17:17

Dočetla jsem teď. Nejlepší byla Vykradačka hrobů, pak chvíli nic, pak Slepá spravedlnost. Pak dlouho nic a potom vše ostatní. První povídka byla svižná a měla zatraceně sympatickou hlavní hrdinku :). U ostatních jsem už nic podobného nenašla, byť tedy ostatní povídky mají jiné kvality. Zneklidňující témata, nové nápady, zajímavé náměty k zamyšlení. Žádnou nepovažuji za špatnou, ale jako celek mi to moc nesedí. Kdybych použila slovo jedné kamarádky, je to takové „rozchaosené.“ Země neznámá, ale určitě přitažlivá.



WebArchiv - archiv českého webu