kniha » Armagedon ve slevě
má v knihovně 19
hodnotilo: 14
69%
Armagedon ve slevě

Seanan McGuire

Armagedon ve slevě

série: InCryptid
díl v sérii: 1

Kategorie: fantasy - urban fantasy

originální název: Discount Armageddon
originál vyšel: 06/05/2012

vydání: Fantom Print (web) 2015

odkazy: 3x [recenze], 1x [ukázka]


Komentáře:
Vlask  | ***1/2 27.06.2015 13:06

Další urbanka s ženskou hrdinkou v čele. S tím souvisí i nezbytné žánrové náležitosti. Takže čtivost skvělá, originalita slušná (zatím žádní upíři), akce lehce podprůměrná, humor minimálně a nezbytná romantická linka překvapivě přímočará (aspoň nemusíte čekat na 8. díl série než si vybere toho správného). Celkově hodnotím jako pohodovou odpočinkovou knihu, která ovšem nepřináší nic převratného.

snop  | ***1/2 03.10.2015 22:43

Green v minisukni. Ve všech ohledech, na kterých doopravdy záleží.™

trudoš  | ***1/2 26.04.2017 23:16

„Já jsem Verity, a ty jsi na cestě odsud.“
Verity Priceová je kryptozooložka. Což v praxi znamená, že je něco jako lovkyně monster, ale zároveň jejich ochránkyně. Jejím revírem se stal New York, kde srovnává do lajny všechny nadpřirozené bytosti, které se utrhly z řetězu. Ovšem její největší láskou je… společenský tanec.
Armagedon ve slevě zprostředkovává líbivou kombinaci ženské nadsázky, akce i romantiky. Neplechou je, že Seanan McGuirová příliš dlouho vysvětluje zákonitosti svého světa, až jí pomalu nezbude prostor pro poctivou zápletku. A v rámci toho, že nejde o nijak objevné čtení, je tohle vyloženě na škodu. Mnohé šlo říci jednodušeji, nebo vůbec, protože v důsledku nejde o nic víc, než jednoduchý standard se špetkou humoru navrch. Všechna ta mytologie a uspořádání jsou sice hezké, ale člověk to v různých obměnách četl už jinde a stavět na tom „zcela nový“ příběh mi přijde drobně zpátečnické. Každopádně jedna z mála knih, která by si zasloužila soundtrack jako nedílnou součást.



WebArchiv - archiv českého webu