kniha » Lovci
chce si přečíst 2 | chce mít v knihovně 1 | má v knihovně 47
hodnotilo: 74
71%
Lovci

František Kotleta

Lovci

Kategorie: sci-fi - akční

originál vyšel: 02/07/2015

vydání: Epocha (web) 2015

odkazy: 1x [ukázka], 9x [recenze]


Komentáře:
Vlask  | ***1/2 07.07.2015 10:32

Akční jednohubka na jedno delší odpoledne a podvečer. Pozitivem je čtivost a na české poměry poměrně originální zasazení do lehce komiksového prostředí superpadouchů a superhrdinů (obojí získáno částečnou kyborgizací). Multi-kulti Praha roku 2050 také vytváří stylové prostředí. Má to samozřejmě i zápory – malý rozsah a s tím související nepříliš inovativní a celkem krátká zápletka.

Mrowka  | ***** 07.07.2015 11:04

Pro mě zatím nejlepší Kotleta. Oceňuji hlavně fakt, že jde o takovou malou českou marvelovku. Kotleta je prostě drzý a nebojí se pustit do témat a (super)hrdinů, kterých se jiní naši autoři bojí.

furunkl  | ****1/2 07.07.2015 22:25

Kotleta nás vezme na veselou jízdu neveselou budoucností. Čtenář znalý pražských reálií si tento tobogán užije ještě o trochu víc.

Burbuja  | **1/2 11.07.2015 19:41

Můj první a nejspíš i poslední Kotleta. Předvídatelný děj, pár povedených a spousta nepovedených hlášek, prostě průměrná kulhánkovina. Věřím ale tomu, že svou cílovou skupinu si to najde.

SONP  | **1/2 29.07.2015 08:07

„Vzuuum!“, „Ratatata!“, „Prásk!“. „Sakra,támhle je chlap, co mu narostly pavoučí nohy s rotačníma čepelema na konci!“ Zkrátka je to celé komiks v knižní podobě, bohužel pro mne je to bez vizuální stránky obtížně čitelné. Akční pasáže jsem zhruba od poloviny knihy začal přeskakovat a jiných je zde poskrovnu. To je přitom škoda, protože pražské prostředí roku 2050 je zajímavé a Kotleta do něj umí vklínit své futuroogické multi-kulti nápady, jako je Romotín nebo sunitsko-šítský Žižkov. Chtěl jsem dát hvězdičky dvě, ale půl musím přidat za některé hlášky, zejména za „Sámer Issa Revival“ a „historickou letku Gripenů“. 60%

Lukkos  | **** 04.08.2015 12:55

Zábavná jednoduchá jízda – více zde: https://www.youtube.com/watch?v=OpxQrOihWwc

Seifgard  | **1/2 31.08.2015 14:29

Za mě zatím nejslabší Kotleta. Vtipné to moc není. Akce i přes vylepšené protivníky nezajímavá. Plné rádobydrsných kladňáků a jednorozměrných záporáků s jedním tak napůl zajímavým twistem vykradeným z každého druhého špionážního thrilleru. Reálie Prahy budoucnosti jsou docela zajímavé, ale dožít bych se něčeho takového vážně nechtěl. P.S. Komiks bych v tom nepoznal, kdyby záporáci nebyli označováni za superpadouchy.

Lmslaver  | ***1/2 12.09.2015 18:22

Lovci se odehrávají v zajímavém prostředí blízké budoucnosti, v Čechách roku 2050, hodně solidní je i nápad s geneticky vylepšenými superpadouchy a policisty, kteří je pronásledují a loví. Tím ovšem asi všechny plusy u téhle knížky bruntálského řezníka bohužel končí. Děj je jak nastřelený z šablony všech Kotletovek. Hlavní hrdina Petr Mlejnek, policista-lovec spadne po hlavě do velkého spiknutí jako flaksa do mlýnku. Jdou po něm všichni od superpadouchů počínaje, po kolegy z policie konče. Ještě že má po ruce pár odhodlaných teenagerů a buldočí vůli zvítězit. Akce, akce, odpočinek a příprava na další akci, akce a zase akce, pak menší zvrat a pár závěrečných monster akcí a náš hrdina (Petr Mlejnek, Jan Bezzemek, Martin Fridrich*, * – nehodící se škrtne) všem opět nakopal prdel a vyhrál. Ještě jsem si vzpomněl na nějaké klady: knížka není moc tlustá, takže se dá v pohodě rychle přečíst a hlavně tu nebyli žádní otřepaní upíři.

Herne  | ***** 02.01.2016 15:46

Tak ačkoliv jsem ukázku četl v létě a knihu až dnes, tak o to víc jsem si to užil. Zatím to nejlepší co parta, která se skrývá za jménem „K.O.T.L.E.T.A“.

Že to píše víc lidí musí být po přečtení téhle knihy jasné každému. Je to diametrálně odlišné (tím myslím o 100%) jiné, než co doposud Kotleta napsal. Je to skvěle napsané, má to neuvěřitelný spád a ač to nerad říkám, tohle se směle vyrovnalo knihám Mistra Kulhánka.

Ano, je to věrná kopie Kulhánkova Divocí s mixem NK, ale postavy jsou tu skvělé, fandíte celé partě a těšíte se na další souboj s dalším superpadouchem, takže je to odpustitelné. Mimochodem v tomhle románu už se vyskytují dějové zvraty, tolik typické jen pro pár českých autorů, zbrojení a perverzními sexuálními scénami se velmi šetří a omezily se jen na nezbytné minimum.

Tj. sám Kulhánek to nepsal, jednak se do party dalších nežene, jednak má výrazně promakanější hlášky a jednak on sám o sexu nepíše vůbec. Protože tu ty prasárny chybí, nepsal to ani ten, který psal Bratrstvo včetně prequelu Vlci. Dějové zvraty, kdy děj vygraduje a začne řež, jsou typické jen pro tři autory (respektive jen oni s nimi umí pracovat) Kulhánek, Žamboch a Kopřiva. Žamboch je geniální autor, nicméně kromě megapolisu takovéhle řežby nepíše a v knihách taky nezbrojí, takže zbývá Kopřiva a na toho to pasuje na prdel na hrnec. Buď jak buď, ať už Lovce napsal kdokoliv z českých autorů, nezbývá než doufat, že v tom bude pokračovat, protože tohle je styl, který z trhu zmizel společně s Mistrem Kulhánkem.

Majkl  | *** 09.10.2017 12:38

Akčná jazda s krátkym rozsahom a jednoduchým dejom, skrátka jednohubka. Podobne, ako keď človek zachránený z púšte nesmie piť vodu hltavo a radšej malý objem, aj ja som si vybral Kotletových Lovcov ako rýchlu a ľahkú zábavu, ktorá mi pomôže sa znova rozbehnúť v čítaní. Svoj účel splnila, ide o pomerne zábavný a akčný príbeh, ktorý vychádza z tradície Kulhánkových kníh, bohužiaľ, nevyhol sa ani chybám. Po sľubnej prvej polovici je už dlho dopredu jasné, kto je záporák, akú má motiváciu, prím hraje hlavne akcia, ktorá po čase začína byť až otravná svojimi ratata, bum a buch, až nastúpi rázny záver. Bolo to presne to, čo som potreboval, ale stále je to jednorazovo zábavný priemer, ktorý sa ani zdaleka nehrabe napríklad na Asfalt a Noční klub.

A vidno, ako dlho som mimo fantastiky, Kotleta odhalený?! :)

Clarice  | **** 21.06.2020 23:03

Kam tenhle chlápek chodí na hlášky, tam bych si ráda došla s košíčkem na houbičky :).

Doufám, že až mi za třicet let bude sedmdesát, budu, vyzbrojena paralyzérem ve starodávně vyhlížející holi, jezdit na černé trhy do takové Prahy :).

Prostě spousta akce pro ty, co se potřebují uvolnit :). Příběh má takové jako komiksové pozadí. Komiksy nemusím, ze všech těch super hrdinů mám spíš srandu. Kotleta to umí hezky vměstnat do reality a vtipu a jeho příběhy se dobře čtou ve chvíli, kdy si chci zvednout náladu. Efektní popisy, to umí :).

Hustej nářez mě nebavil, Spad byl super. Lovci nejsou špatní.



WebArchiv - archiv českého webu