kniha » Příšerné příběhy vánoční
hodnotilo: 2
80%
Příšerné příběhy vánoční

Chris Priestley

Příšerné příběhy vánoční

série: Příšerné příběhy
díl v sérii: 4

Kategorie: fantasy - horor - povídková sbírka - pro děti a mládež

originální název: Christmas Tales of Terror

vydání: Argo (web) 2015

odkazy: 1x [recenze]


Komentáře:
trudoš  | **** 12.07.2018 06:18

Sedmero strašidelných historek, kterými si rozhodně okořeníte Vánoce tím nejlepším možným způsobem. A možná i vyděsíte své ratolesti natolik, že zapomenou na nějaké dárky.
Chris Priestley opětovně graduje hrůzostrašnou atmosféru, ze které běhá mráz po zádech a poměrně nevybíravě zachází se svými dětskými hrdiny. Těm se častokrát nevyhne nějaká ta smrt či doživotní šílenství. V tomhle je autor dost nekompromisní a i když mají příběhy občas nějaký ten morální podtón, není to právě ponaučení, pod něž by se podepsala Liga uvědomělých maminek. Neděsí však pomocí brutality, vyhřezlých vnitřností a hrubé vulgarity, ale prostým našeptáváním do ouška o nevysvětlitelných jevech. Což ještě umocňuje hravý ilustrační doprovod, bez kterého by se vyprávění prostě neobešlo.
Nevýhodou jsou opakující se koncepty, kdy se v úvodu nadhodí téma a člověk už pak trochu tuší, jak moc špatně to asi skončí a na koho dopadne pověstná kosa. Ovšem v rámci toho, že jde o čtvrtou podobnou knihu, tak pořád klobouk dolů.



WebArchiv - archiv českého webu