kniha » Smrtící žár
chce mít v knihovně 1 | má v knihovně 9
hodnotilo: 16
80%
Koupit knihu:
Fantasya.cz
Smrtící žár

Patricia Briggs

Smrtící žár

série: Alfa a Omega
díl v sérii: 4
kniha patří do světa: Mercy Thompson Universe

Kategorie: fantasy - horor - urban fantasy - vlkodlaci

originální název: Dead Heat
originál vyšel: 2015

vydání: Fantom Print (web) 2015

odkazy: 2x [recenze], 1x [ukázka]


Komentáře:
Vlask  | ***1/2 06.11.2015 00:23

Celkem průměrný díl. Sice je to stále čtivé, ale zápletka je poměrně jednoduchá a předvídatelná. Ani otravné vsuvky o koních a jezdectví tomu kladné body zrovna nepřidávají.

Speedemon  | ***1/2 03.04.2019 08:31

Když Charles s Annou jedou koupit do Arizony nového koně, nebyli by to oni, kdyby se nezapletli do podivného případu s vraždícím fae. Nutno uznat, že změna prostředí těm dvěma docela prospěla. Vztah Charlese a umírajícího kamaráda Josepha umí i sem tam vykřesat nějaké emoce. Postavy tu byly všechny celkem povedená, ať už jde o starostlivou matku Chelsea bránící její tři sympatické děti, protivného Hosteena nebo právě umírajícího Josepha a jeho ženu Maggie.

Autorka si před psaním evidentně nastudovala různé soutěže koní a slovník k tomu patřící (nebo jsou koně její koníček? :) ). Tak jako tak je kniha plná podivných výrazů, kterým nerozumím. Sem tam je něco vysvětleno, ale většinou je to jen machrování kolik toho ví…

Nejvíc srážím za samotný konec, který byl uspěchaný a dle mého splácán jen aby to nějak skončilo (záporák přijede akorát do rány aby mohlo dojít k finální bitce a rozuzlení). To je asi autorčin největší zápor. Snaží se budovat detektivní zápletku aby to nakonec dopadlo jako splácanina bez větší logiky (a to platí i pro sérii s Mercy).



WebArchiv - archiv českého webu