kniha » Meč severu
má v knihovně 5
hodnotilo: 8
78%
Koupit knihu:
FantasyShop.cz
Fantasya.cz
Meč severu

Luke Scull

Meč severu

série: Temné bratrstvo
díl v sérii: 2

Kategorie: fantasy

originální název: Sword of the North
originál vyšel: 2014

vydání: Host (web) 2015

odkazy: 1x [ukázka], 1x [recenze]


Komentáře:
snop  | **1/2 10.01.2016 20:31

Tak bohužel, druhý román není o moc čitelnější než první. Je to celé strašně zdlouhavé a takové mechanické. Téměř pravidelně se střídá šest linií (Kayne, Kayne retrospektivně, Polomág, Saša, Yllandris, Cole), všichni se chovají tak nějak neživě a vlastně dost nezajímavě. Navíc děj se neposune ani o píď, maximálně se figurky konečně dostanou tam, kde jsme je chteli mít. Pokud tohle má být trilogie, tak to bude chtít buď fakt dobrý nápad, nebo to dopadne hodně špatně.

trudoš  | **** 25.01.2016 00:24

I když mě Luke Scull dokázal pobavit několika neotřelými nápady, celkově z Meče severu čpí syndrom druhého dílu – vyplnit prostor. Takže na čtenáře sice čeká spousta toho putování, ale podstatných odhalení jen pár. V tomhle ohledu si autor sám nabíhá, protože tam kde byl v Temném bratrstvu alespoň trochu nepředvídatelný, tady jde po jasně vyznačené cestě. Navíc se bohužel stalo pravidlem, že rozhodující scény končí tou horší ze dvou možností. Jako by mu Joe Abercrombie koukal přes rameno.
Co však Scullovi jde naprosto jedinečně, jsou megalomanské katastrofické scény jak vystřižené z bijáků Rolanda Emmericha. Zachycení zoufalé bezmocnosti a přirozené hrůzy nad silami, které jsou mimo lidské chápání, to je něco, co si budu pamatovat ještě dlouho.
Přestože jsem čekal barvitější show, než jen takové fantasy Člověče, nezlob se, ve kterém si postavy tříbí charakter, pořád jsem zvědav, s čím přijde finále celé trilogie. O to víc, že závěr dvojky přichází v tom skutečně nejzajímavějším okamžiku.



WebArchiv - archiv českého webu