kniha » Plameňák na konci léta
má v knihovně 13
hodnotilo: 13
81%
Koupit knihu:
FantasyShop.cz
Fantasya.cz
Plameňák na konci léta Více vydání = více obálek.
Sestavil/i:

Jakub Němeček

Plameňák na konci léta

Malá antologie amerických žánrových autorek

Kategorie: fantasy - sci-fi - antologie

vydání: Gnóm! (web) 2016

odkazy: 4x [recenze]


Přispívat do diskuze mohou jen registrovaní uživatelé


1

Výpis příspěvků obsahuje skryté texty. Zobrazit příspěvky: technické

 [9] toms (editor) 17.03.2016 14:23  
technická Tento diskuzní příspěvek je technického/administračního rázu - zobrazit?
 [8] PMarek 17.03.2016 11:10  
technická Tento diskuzní příspěvek je technického/administračního rázu - zobrazit?
 [7] toms (editor) 17.03.2016 09:10  
technická Tento diskuzní příspěvek je technického/administračního rázu - zobrazit?
 [5] PMarek 16.03.2016 22:47  

Tak jsem si dnes knížku vyzvedl u mého oblíbeného knihkupce – se zajímavými prvními dojmy. Po náhledu knížky tady na Legii, kdy jsem nad grafikou obálky úplně nejásal, i po následném hledání a nakonec úspěšném nalezení informací na netu, jsem byl připraven na skromné začátky nově nesměle vyplouvající loďky do bouřlivých a zjevně i nevyzpytatelných vod našeho knižního trhu. Nad grafikou Plameňáka sice stéle nejásám, ale jinak ano – jde o kvalitně provedený přebal, pod nímž už nemám ke grafice ani ničemu jinému žádných námitek – naopak: pro mě příjemný formát knížky, kvalitní papír, nečekaně kvalitní vazba, velmi čitelný font písma a i když jsem dnes nalezl čas jen na úvodní povídku (plus znám tu vydanou před časem v XB-1), hlavně zřejmě kvalitní obsah knížky. Povídkových antologií na českém trhu zase až tolik nevychází, takže každou další nadšeně vítám. A velká očekávání mám i směrem k dalším dvěma avizovaným titulům, které, když se bude vydavateli dařit a skutečně vyjdou, si já určitě pořídím. A navíc nebudu muset slevit z žádných nároků na knihu, i když jsem si to původně myslel a byl na to tak trochu připraven. Nástin ediční politiky (dá-li se soudit ze 3 titulů a obecné proklamace na webu) měl drobné estetické ústrky bohatě vynahradit. Žádné přivírání oka však není třeba, rozhodně ani vizuálně nejde o žádné srandokapsy z trafiky. O kvalitě překladů pochyby nemám, už překladem Brinovy Existence u mě pan Němeček získal absolutorium. Tak si tak říkám, jestli moje příspěvky nevypadají jak placená podpora vydavatele, ale je to jinak. Moc se mi zalíbila skromná a přesto o mnohém vypovídající prezentace nového vydavatele na webu, jeho filozofie, první ediční počiny, co se plánů týče, a hlavně – počin úvodní – který už s radostí držím v ruce. Tak ať se Gnómu daří ! Myslím, že by to mělo být nám všem ku prospěchu.

 [3] Lucc 11.03.2016 08:17  

@PMarek[2]: Zajímavé. Díky za info. Barronovou antologii bych nepohrdl.

 [2] PMarek 11.03.2016 08:03  

Včera jsem na netu nic nenašel, dnes už ano. Čili odpovím si sám – info na http://gnom.name/. Včetně odpovědi co se týče té obálky… Jinak ale příslib vydání Vyprávění z Hainského cyklu Le Guinové a HLAVNĚ !!! povídkové sbírky Lairda Barrona !!! To zní skvěle ! Tak držím Gnóm!u palce.

 [1] PMarek 11.03.2016 07:47  

Nevíte někdo, o co jde ? Ojedinělý výstřel do tmy ? Nutno konstatovat, že obálka se moc nepovedla. Nicméně antologii jsem objednal a uvidím…

1
Po diskuzní stránkách se můžete pohybovat také pomocí šipek na vaší klávesnici:
stránka starších příspevků = šipka vpravo
stránka novějších příspěvků = šipka vlevo


WebArchiv - archiv českého webu