kniha » Hořící stránka
má v knihovně 2
hodnotilo: 3
70%
Hořící stránka

Genevieve Cogman

Hořící stránka

série: Neviditelná knihovna
díl v sérii: 3

Kategorie: fantasy - steampunk

originální název: The Burning Page
originál vyšel: 2016

vydání: Omega (web) 2018


Komentáře:
snop  | ***1/2 10.05.2018 01:04

Autorka si zjevne trochu nevi rady, kudy dal, coz se projevuje na celem tomto dilu. Prilis mnoho postav, prilis mnoho akce, chybi hloubka a bohuzel trochu i smysl. A zaver je takovy ponekud beckovy a do ztracena. Rad si prectu dalsi dil, ale uz by to fakt chtelo zbavit se vetsiny te nabalujici se suity, zejmena pak Albericha, a jit dal.

trudoš  | ***1/2 04.06.2019 09:13

„Vaše práce není zemřít pro Knihovnu, vaše práce je přimět k tomu ostatní.“
Neviditelné knihovně hrozí zánik. Starý nepřítel se vrací, aby účtoval za hříchy minulosti a vše, co tvořilo pevné základy neutrality, se hroutí jako domeček z karet. Vzácné knihy je však třeba i nadále chránit a správný agent se nezalekne žádného nebezpečí. Ani carského Ruska s reálnou možností mise bez návratu…
Genevieve Cogmanová původně plánovala třetím dílem ukončit veškeré dění kolem Irene, Valea a Kaie. Ovšem série Neviditelná knihovna si získala srdce tolika fanoušků, že nešlo jinak, než pokračovat dál. Což se podle mě nechtěně odrazilo na samotné kvalitě Hořící stránky, protože ta sice odpovídá na pár důležitých otázek, ovšem žádného velkého finále se nedočkáme. Show pokračuje, postavy dál baví svými žerty, nevšední akce mění kulisy a kouzlo literárních odkazů stále funguje. Hravost vyprávění přitom vtipně maskuje skutečnost, kolik je toho na téhle kombinaci steampunku a urban fantasy vlastně nedotaženo.



WebArchiv - archiv českého webu