kniha » Ňork
v Top10 1 | chce si přečíst 1 | má v knihovně 52
hodnotilo: 31
76%
Ňork

Stefan Wul

Ňork

Kategorie: sci-fi - postkatastrofická

originální název: Niourk

vydání: Svoboda 1991


Komentáře:
BlackDawn  | *** 24.02.2009 14:55

Mám hodně rád postkatastrofické světy od falloutu po malevil,ale tahle knížka mi moc nesedí. Jde spíš o dobrodružný románek(a to doslova, má 109 malých stran)s příklonem k scifi v samém závěru.Jde o příběh černého chlapce, který s pomocí ozáření se stane vševědoucím.Kup­říkladu přetáhne planetu zemi mimo oběžnou dráhu do jiné galaxie.No na mě to je už trochu moc crazy.Ale stylově kniha špatná rozhodně není a vizi s varováním vzdálených dní na naší planetě určitě předá.Vzhledem k rozsahu lze přečíst za odpoledne a večer a jako oddechové čtivo určitě nezklame.

gan112  | *** 25.10.2016 11:00

Svižne napísaná dobrodružná knižka, na taký starší westernový? spôsob (mi to pripadá). Predposledná kapitola ma nebavila, tá ma nudila opismi mesta, kdežto mne sa viac ku spisovateľovmu štýlu hodila príroda. No poslednou kapitolou sa to zase vyladilo. Hlavne asi preto že obsahovala určité myšlienky a zamyslenia, ktorým sa autor akoby v predošlých „divošských“ vyhýbal, a tiež preto že dej prešiel do sf zvláštnym aj keď očakávaným spôsobom. Inak na dobu vzniku prihliadnuc, tak Fajn.

Benetka  | * 10.03.2017 17:32

Hodně těžce stravitelný příběh,a to i s přihlédnutím k době vzniku (1970).Děj je nezábavný,s hlavním hrdinou se nelze ztotožnit (je-li vůbec nějaký),a vykreslení postav vůbec je nulové.No a ten konec už je hodně ujetý…



WebArchiv - archiv českého webu