kniha » Zbouchnul jsem Satanovu dceru
chce si přečíst 3 | má v knihovně 11
hodnotilo: 18
77%
Koupit knihu:
FantasyShop.cz
Fantasya.cz
Zbouchnul jsem Satanovu dceru

Carlton Mellick III

Zbouchnul jsem Satanovu dceru

Kategorie: fantasy - bizarro fiction

originální název: I Knocked Up Satan's Daughter
originál vyšel: 2011

vydání: Carcosa (web) 2019

odkazy: 1x [ukázka], 2x [recenze]


Komentáře:
trudoš  | ***** 06.07.2019 06:40

To bylo tak krásně ujeté, že se mi nedostává slov. Samozřejmě jde o to, zda všechnu tu nadsázku bezpodmínečně přijmete, nebo jí s bigotní nenávistí zavrhnete. Protože víc možností vám Carlton Mellick III nedá. Ostatně sama anotace zmiňuje ty nejpodstatnější motivy – život komplexně provázaný se stavebnicí Lego a nevědomé zbouchnutí sukuby, což následně vede k plánování pekelné svatby. A třebaže je příběh ve svém důsledku strašně banální, bizarní imaginace a autorova láska ke korejským romantickým filmům tomu dává neskutečné grády. Vyprávění přitom v rámci hororového žánru nesklouzává k bohapustému výčtu nechutností a násilností, ale zůstává v sympaticky komediální rovině. Navíc si hrdiny nejen že zamilujete, přestože jde o asociály par excellence, ale hlavně jim do poslední minuty budete držet palce, ačkoliv to znamená popřít hned několik společenských dogmat. Ale ruku na srdce, kdo z nás kdy nebyl ve skrytu duše nesmělý Jonathan a dívka, o jejíž srdce musel bojovat, usměvavá Veška?

gokudo  | ***** 09.07.2019 08:36

Carlton Mellick III ma oravdu bujnou fantazii. ZJSD je tak ujete, ze musim hodnotit peti hvezdama. Kez by to nekdo nekdy chtel zfilmovat!

Strýček Biolit  | **** 04.12.2022 23:22

Překvapivě neklamavá reklama – kniha je fakt romantická komedie. Pěkně ujetá, místy dost brutální a krvavá, v jádru však doopravdy slaďárna. Celé je to takové krásně střelené a roztomilé (jako hlavní hrdinka Veška). Pokud svou logiku odhodíte vdál a přijmete, co vám autor servíruje, budete se královsky bavit. Jen se nemůžu zbavit dojmu, že by bývalo lepší autora uvést na náš trh touto knihou a ne Strašidelnou vagínou, páč toto dílo je minimálně o řád výše.



WebArchiv - archiv českého webu