kniha » Kapry bijem
chce si přečíst 1 | chce mít v knihovně 1 | má v knihovně 13
hodnotilo: 7
79%
Kapry bijem

Andrzej Pilipiuk

Kapry bijem

série: Jakub Vandrovec
díl v sérii: 9

Kategorie: fantasy - povídková sbírka - humorná

originální název: Karpie bijem
originál vyšel: 2019

vydání: Laser (Euromedia Group) 2020

odkazy: 1x [recenze]


Komentáře:
Strýček Biolit  | ***1/2 30.12.2020 13:58

Bez debat nejlepší Vandrovec od čtvrtého dílu. Až na úvodní text je první část knihy (tak po Zlatou kachnu) silná jak Vandrovcova pálenka; pak, bohužel, přijde pár vyměklejších povídek (v několika kusech má člověk zase pocit, že hlavní hrdina je Semen) – ale stále dobré, držící se nad průměrem. Dokonce i kratší anektodické kusy mají v této knize nějakou pointu. Vrací se také motivy nadpřirozena, což nejeden fanoušek jistě ocení. Překlad v pohodě, kniha je však (zřejmě díky redakčním pracem) hezky učesaná, takže jsem při čtení neměl pocit „primitivního“ stylu. Spokojenost.

Polinius  | **** 31.12.2020 00:15

Jak už píše kolega – tento díl jsem si po delší době opět užil. Přičítal jsem to své stařecké demenci a možná deliriu, že se už směji kdejaké konině a že mi stačí málo. Když ale kolega píše, že tato sbírka je DOBRA, tedy více než dobrá, tak má asi pravdu. Je znát, že Pilipiuk je velký grafoman a to co by jiný autor hodil pod stůl a nebo zamkl do šuplíku nám vesele servíruje.

Další díl si opět koupím, ale je to takový ten nákup na jistotu bez nějakého většího těšení. Nedá se říct, že bych snad nemohl večer usnout při představách na další knihu.



WebArchiv - archiv českého webu