kniha » Rychlost temnoty
v Top10 1 | chce si přečíst 1 | chce mít v knihovně 2 | má v knihovně 21
hodnotilo: 14
89%
Koupit knihu:
Minotaur
Rychlost temnoty

Elizabeth Moon

Rychlost temnoty

Kategorie: sci-fi

originální název: The Speed of Dark
originál vyšel: 11/2002

vydání: Baronet (web) 2005

odkazy: 2x [recenze]


Komentáře:
Hypnos  | ***** 05.02.2012 05:48

Brilantní příběh, který je plný vizualistických scén. Tyto scény vtáhnou čtenáře do myšlení hlavního hrdiny – jako by byl sám autistou. Kniha je i krásným příběhem o lidskosti.

idle  | **** 30.06.2019 14:00

Mám ráda příběhy o autistech – i když autista nejsem, tak si vždycky najdu něco, v čem se s nimi ztotožním. Tady se pohybujeme v blízké budoucnosti, kde už umějí léčit autismus malých dětí, ale pro ty, kteří už dospěli, nic podobného neexistuje. A to je i případ hlavního hrdiny. Ten se zvládá v běžném světě orientovat natolik, aby zvládl žít samostatně, ale je to každodenní boj s různými situacemi, kdy cítí, jak se od „normálních“ lidí liší. A pak se objeví nová, experimentální léčba určená pro dospělé. Najednou má před sebou dilema: risknout to, a riskovat, že přijde o sebe sama? Nebo být radši opatrný a spokojit se s tím, co má?

Technologie blízké budoucnosti tady už je trošku zastaralá (lidi mají kapesní počítače, ale neexistují mobilní telefony nebo instant messaging), ale pořád působí uvěřitelně a celý příběh vcelku taky.



WebArchiv - archiv českého webu