kniha » Stavitelé Prstence
chce si přečíst 3 | chce mít v knihovně 3 | má v knihovně 65
hodnotilo: 49
75%
Koupit knihu:
FantasyShop.cz
Minotaur
Stavitelé Prstence Více vydání = více obálek.

Larry Niven

Stavitelé Prstence

série: Prstenec
díl v sérii: 2
kniha patří do světa: Známý vesmír

Kategorie: sci-fi

originální název: The Ringworld Engineers
originál vyšel: 07/1979

vydání: Baronet (web) 2000; Laser 2020

odkazy: 1x [recenze]


Komentáře:
warrior.soul  | ***** 06.06.2008 15:03

Druhý díl je snad ještě lepší než jeho předchůdce! Autor mě tentokrát doslova nadchnul zápletkou a originálními nápady a rozuzleními, která se vynořovala, jako by nic. To jsem po výborném prvním díle opravdu nečekala. Kdybych mohla, tak klidně ještě jednu hvězdičku navíc!

supeto  | ***1/2 06.11.2009 15:58

Pokracovanie romanu Prstenec. Luis Wu a Chmee su opat clenmi expedicie na Prstenec, tentokrat aby ho zachranili pred zrazkou so Slnkom. O nieco lepsie ako prvy diel, ale vyrazny rozdiel nevidim. Komu sa pacil prvy diel, tomu sa bude pacit aj ten druhy. Odporucam necitat anotaciu, prezradza samotny koniec knihy.

Dilvermoon  | **1/2 11.08.2013 19:26

Podobně jako po prvním díle ani teď se nadšení nekoná. Space opera, něco hard sci-fi, postavy sice v těchto případech ploché bývají, ale zde nebyly ani zajímavé. Mám sice tento žánr rád, ale tady mi to přišlo celé takové sice dějové, ovšem suchopárné, možná i překlad hraje roli v tom, že jsem měl občas podezření, že mi nějaký kzint otočil několik stránek najednou. Navíc – když to porovnám s knihami z téže doby (namátkou Gateway, Experiment Dosada, V oceánu noci, Věčná válka), tak ty jsou podle mého názoru o třídu jinde a nemůžu se zbavit dojmu, že pan Niven píše poněkud „tradičně“, ale zase ne tolik, aby se to dalo ještě brát jako půvab Zlatého věku. Ale co – koneckonců nová fakta o prstenci jsem se dověděl.

A perlička pokud jde o sazbu číslovek. Jako jeden příklad za několik dalších bych uvedl hmotnost prstence vysázenou tímto způsobem: 2×1030 g (pokud tohle není nanoprstenec, tak mraky jeho obyvatel musí rozhodně být nanobytosti). A taky bych rád ujistil, že meteor vám neublíží. Maximálně vám z něj budou oči přecházet.

Pokud někdy dočtu zbývající dva díly, tak po dlouhé bezpečnostní přestávce.



WebArchiv - archiv českého webu