kniha » Šťastně až navěky?
hodnotilo: 1
60%
Šťastně až navěky?

F. T. Lukens

Šťastně až navěky?

Kategorie: fantasy - dospívající

originální název: So This Is Ever After
originál vyšel: 2022

vydání: CooBoo (CZ) (web) 2023

odkazy: 1x [recenze]


Komentáře:
snop  | *** 14.03.2023 09:34

Mile blboučká hříčka začínající tam, kde každý normální příběh končí, tj. když družina (chlapec z proroctví, mág, válečnice, rytíř a zlodějka, všichni teenageři) zabije Temného Pána.

Jak napovídá už obálka, ocitáme se ve světě, nad kterým by slintal každý progresivista, tedy ve světě, kde sice vládl poslední desítky let Temný Pán, ale zjevně byl dostatečně progresivní na to, aby byly všeobecně úplně normální svazky všech kombinací všech genderů.

Takže se (naštěstí) neřeší žádné coming outy, prostě od první stránky víme, že Arek miluje Matta (toho mága), a kdo ze čtenářů není úplně dementní, tak už nejpozději od druhé kapitoly ví i to, že Matt miluje Areka (a prokazatelně to vědí i válečnice, rytíř a zlodějka), jenom to o sobě nevědí navzájem. Takže kniha je o tom, jak Arek zkouší balit válečnici, zlodějku, rytíře a další chlapce, dívky a něco mezi tím, jenom aby nemusel konfrontovat Matta.

Je to vcelku čitelné a místy i vtipné svým bouráním žánrových klišé („starý čaroděj“), ale vlastně opravdu dost blboučké a jednoduchoučké.



WebArchiv - archiv českého webu