kniha » Bitva o Corrin
chce si přečíst 5 | chce mít v knihovně 1 | má v knihovně 53
hodnotilo: 45
78%
Koupit knihu:
Minotaur
Bitva o Corrin Více vydání = více obálek.

Brian Herbert
Kevin J. Anderson

Bitva o Corrin

série: Historie Duny
díl v sérii: 3
kniha patří do světa: Duna

Kategorie: sci-fi

originální název: The Battle of Corrin
originál vyšel: 08/2004

vydání: Baronet (web) 2005; Baronet (web) 2024


Komentáře:
loki5  | * 08.03.2009 01:25

Další pokus pánů Herberta juniora a Andersona něco vyždímat z Duny (což je fyzicky nemožné :-)). Kdyby to nebylo spojeno z dunou, bylo by to průměrné sci-fi a bral bych to možná jinak, ale takhle je to jen ubohý pokus, dosáhnout na kvalitu duny bez vlastní přidané hodnoty. Celá trilogie je neuvěřitelně rozsáhlá a má obrovské množství postav, které ale nemají žádnou hloubku a jsou více méně zbytečné. Celkově je celý koncept dost divný a místy i celkem nelogický. Jen perličku na závěr, nevím jestli je to jen výjimka, ale kniha co jsem četl já měla neuvěřitelné množství tiskových chyb. Včetně přehozeného letopočtu na začátku oddílů knihy.

firen  | *** 07.07.2009 12:38

Kdyby to byval byl napsal Frank Herbert, možná by to stálo za více. Námět, prostředí…do rukou se jim dostal dokonalý materiál…ale nic z toho. Asi díky předehrám, historiím a novým knihám od tohoto dua spisovatelů, začínam nad celou dunou lámat hůl. Asi jsem měl skončit u první (možná u druhého) dílu a byl bych spokojen.

mato_klerik  | *** 04.02.2015 17:18

Spočiatku poteší, že kniha nie je taká rekapitulačná ako druhý diel (KŘÍŽOVÁ VÝPRAVA STROJŮ), ale kdesi v strede opäť stráca na zaujímavosti, lebo autori sa nedokážu vzdať niektorých nápadov a naťahujú ich na storočia. Jasné, že v skutočnosti konflikty trvajú hrozne dlho, ale pre čitateľa je to trochu otrava. Stále však ide o pekný návrat do magického sveta Duny – resp. Služobníckeho džihádu (jednotlivé scény vedia byť napínavé), len románu chýba trochu viac výnimočnosti…



WebArchiv - archiv českého webu