kniha » Ramses Prokletý
chce si přečíst 1 | má v knihovně 14
hodnotilo: 11
71%
Koupit knihu:
Minotaur
Ramses Prokletý

Anne Rice

Ramses Prokletý

série: Ramses Prokletý
díl v sérii: 1

Kategorie: fantasy - horor

originální název: The Mummy or Ramses the Damned
originál vyšel: 1989

vydání: Netopejr 2003


Komentáře:
Julianne  | *** 23.05.2009 11:06

Zpočátku i celkem napínavé, ale v polovině se rádoby horor změnil spíše v komedii. Ne že by to bylo špatné… Bavila jsem se.

Renča  | **** 22.01.2010 07:20

Já měla opačný pocit. Zpočátku nudné a čekala jsem, kdy se konečně začne něco dít. Prostě ta část s vykopáváním hrobky a čtením svitků mě nebavila, zajímavější to začlo být, až se mumie konečně probudila a objevovala Londýn. Egyptská část celkem fajn až do osudného WTF okamžiku v muzeu.

T'Ana  | ***1/2 07.04.2013 21:52

Začátek knihy mne bavil a pokračovat autorka v tomto duchu, dala bych 90%. Bohužel souhlasím s komentářem, že jistý okamžik v muzeu byl zlom, kdy se kniha začala velmi kazit. Od té chvíle jde vidět, jak se postavy snaží násilím narvat do osnovy, jakou vymyslela, nehledě na jejich povahu či logiku. Do té doby přijatelná hrdinka, která je popisována jako nezávislá žena, se najednou mění v ufňukanou hromádku, která všechno řeší vzdycháním a pláčem. Ze sympatického hrdiny, který uvažuje většinou vědecky, je najednou rozervanec, atd. Navíc kniha končí otevřeně, autorka si jasně chystala půdu pro druhý díl – ten i kdyby vyšel, už bych ho nečetla.

trudoš  | *** 01.08.2016 00:07

Tři tisíce let zdánlivě mrtvý Ramses Veliký je z předviktoriánské Anglie přímo u vytržení. Obzvláště když ho po probuzení z věčného spánku provází parou zahaleným Londýnem krásná dívka. Idylku však naruší zmrtvýchvstání jeho staré lásky Kleopatry, která na rozdíl od Ramsese skutečně zemřela. A být dva tisíce let mrtvý, to rozhodně není ta úplně nejlepší terapie na zklidnění hormonů. Holt smrt, ta udělá bordel v psychice komukoliv.
Ač Anne Riceová opustila upíry, zůstala věrná svému stylu psaní, jež se dá nejjednodušeji charakterizovat jako romantický horor. Bohužel neservíruje žádnou potichu našlapující hrůzu, ale příběh plný lásky a souznění, v němž rozervaní hrdinové zachraňují plačící dívky v nesnázích. Pokud možno tak, aby při tom sami alespoň trochu trpěli. Nemohu však autorce upřít cit pro povedené dramatično s kouzelnou atmosférou průmyslové revoluce, které nechává červenou knihovnu daleko za sebou. Ovšem i tak bylo emocí v knize tolik, že mám vystaráno na jeden dva životy.



WebArchiv - archiv českého webu