kniha » Destrukční četa
chce si přečíst 3 | chce mít v knihovně 2 | má v knihovně 33
hodnotilo: 48
77%
Koupit knihu:
Minotaur
Destrukční četa

Gav Thorpe

Destrukční četa

série: Warhammer 40 000 - Poslední šance
díl v sérii: 3
kniha patří do světa: Warhammer 40 000

Kategorie: sci-fi - akční - military

originální název: Annihilation Squad

vydání: Polaris (web) 2007

odkazy: 1x [recenze], 1x [ukázka]


Komentáře:
ppolda  | **** 21.07.2010 19:25

Bacha spoilery :) Na Destrukční četu jsem se těšil. Je to snad jediná serie z WH, kterou lze řadit jako dark fantasy a poručík Kage s plukovníkem Schafferem mi dost přirostli k srdci. Thorpe nezklamává už od začátku a jede si své zběsilé tempo. Postupem času se dostavilo zděšení. Ne z kvality knihy, ta je výborná, ale z Kageovy proměny. Střídání osobností probíhá hladce a změnu poznáte, až když se TO stane. Ačkoliv vysvětlení vám je podáno už v prologu, tak pravdivost si uvědomíte až v několika závěrečných kapitolách. Kniha pak spěje ke konci, kterým si Thorpe určitě proti sobě poštve své fandy. Nebudu chodit okolo horké kaše, však jsem vás varoval. Kage zemře a to tak znenadání, že to uplně zhanobí celkový zážitek. Na mě ukončení působí uměle, ale jelikož je to jediná věc, kterou bych vytknul, dávám 80%.

Elinor  | ***** 24.06.2012 09:29

Destrukční četu jsem četla v období hodně silných depresí a v rámci celkové silné osobnostní krize, a to několikrát po sobě. Můj pohled na ni není objektivní, protože mi tehdy určitým způsobem neobyčejně sedla do nálady a některé pasáže se mi zapsaly hlouběji do mozku, než by se zapsaly, kdybych to četla v období psychické pohody. Subjektivně je to tedy jedna z „top ten“ věcí už proto, že mě tehdy zvládla podržet a zůstat u určitého… říkejme tomu vidění reality. :)

Objektivně vzato – Gav Thorpe umí, a po slabším druhém dílu zakončil Poslední šanci ve velkém finále. Velkém finále, které je napsané velmi strhujícím a emotivním způsobem.



WebArchiv - archiv českého webu