kniha » Nepřirozený slídil
chce si přečíst 7 | chce mít v knihovně 2 | má v knihovně 40
hodnotilo: 48
79%
Koupit knihu:
Minotaur
Nepřirozený slídil

Simon R. Green

Nepřirozený slídil

série: Noční strana
díl v sérii: 8

Kategorie: urban fantasy - detektivní

originální název: The unnatural inquirer
originál vyšel: 2008

vydání: Polaris (web) 2008

odkazy: 1x [ukázka], 1x [recenze]


Komentáře:
shpina  | *** 27.08.2008 09:07

Klasický John Taylor. Dokonale průměrný díl. John chodí, hláškuje a nakonec něco pořeší… Jen trošku vázne logika mezi tímto a předchozími díly, je vidět, ža autor již od nějakého toho šestého, sedmého dílu počítal s ukončením série.

Gilbert  | *** 29.03.2010 17:57

Kvalitativně na úrovni předchozího dílu. Jakoby Noční strana po boji s Lilith a pádu Autorit ztratila dost ze svého kouzla. Dění se pohybuje odnikud nikam, není jasné, kdo teď stojí v čele a koho Walker zastupuje (doufám, že autor sám to ví:)). Po nezbytném úvodním krátkém případu tu máme hlavní příběh – bulvární plátek Nepřirozený slídil si najme Johna Taylora, aby našel muže, který i údajně nahrál a na dvd vypálil záznam posmrtného života. Zmíněný chlapík sice slíbil dvd dodat novinám, ale – zmizel. John (kterému opět někdo blokuje jeho nadání) se pak spolu s reportérkou Slídila – dcerou sukuby – vydává po jeho stopách, přičemž naráží na mnohé mocné Hráče, kteří by dvd chtěli využít k vlastním cílům. Ze všech dílů série má tenhle asi nejpomalejší děj, což je způsobeno hlavně neustálým opakováním čtenáři již známých faktů. Také si začínám říkat, zda Green neměl sérii ukončit šestým dílem…

Uran  | ***1/2 20.03.2011 18:57

Z tohoto „restaru“ serie jsem mel strach, ale neni to tak tragicke. Co me potesilo jsou ruzne pokulturni odkazy (v dalsich dilech pokracuje), ikdyz jsem musel casteji hledat pomoci strycka Googla.

Zajimavy jé take v tomto a dalsich dilech popis vztahu se „Suzie“, … – snad se to nezvrtne v cervenou knihonu. Hold nam John dospiva.

Co mi vadi je uz stokrat omilany popis zakladnich faktu, ktere uz davno znam.

Drzim palce do budoucna, hlavne at se z toho nestane serie podobna ala „Mark Stone“

Speedemon  | ***1/2 27.09.2014 08:23

Jelikož jsem se k sérii vrátil po sedmi letech, tak mi nijak nevadilo opakování základních faktů. Nicméně i tak jde pouze o vyplňovací řadový díl bez nějaké hlubší dějové linky. Na scéně se objevuje jedna mocnější postava za druhou a John se je snaží vždy nějak občůrat. Klasika, ale i po letech pobaví. Jen škoda konce, který mi přišel spíš narychlo splácaný a raději nad ním nebudu přemýšlet.



WebArchiv - archiv českého webu