kniha » Hadí zámek
chce si přečíst 1 | chce mít v knihovně 1 | má v knihovně 9 | antikvariát
hodnotilo: 14
39%
Hadí zámek Více vydání = více obálek.

Bram Stoker

Hadí zámek

Kategorie: horor - fantaskní

originální název: The Lair of the White Worm
originál vyšel: 1911

vydání: Moba (web) 2008; Moba (web) 2010

odkazy: 1x [recenze]


Komentáře:
rock.chick  | * 21.02.2009 21:16

Na jednu stranu se mi vůbec nechce věřit, že tuhle vyloženě slátaninu mohl stvořit někdo jako duchovní otec Drákuly. Kniha je dílem osoby, která naprosto neví jak tvořit příběh – natož horor s atmosférou, jak napsat dialog, jak využít možnosti postav. Na druhou stranu Drákula byl psán formou dopisů, v nichž mnohdy uhlazenost a gentlemanský klid potlačovaly gradaci děje i dialogy postav. Takže co jiného se dalo čekat? Navzdory oboum bodům zůstává fakt, že takhle stupidní příběh jsem ještě nečetla. Zarážející je pouze autor.. 15% za jméno na obálce.

Vořech  | brak 01.03.2010 21:42

Pod vlivem jména autora jsem zakoupil tuto knihu k Vánocům. Natěšený,za temného zimního večera, kdy za oknem skučela vichřice, jsem se do knihy začetl. Záhy jsem dostal pocit, že si ze mně někdo dělá legraci, nebo že kniha musí být špatně přeložena. To je taková popletená skopičina, že by mi měl autor upoutávky na www.daemon.cz vysvětlit, kde bral to nadšení, když upoutávku smolil. Jak vidím, nejsem v mém komentáři první, koho tato kniha vyvedla z míry…

Miss Utahraptor  | **1/2 16.03.2010 20:37

Toto dílo mi chvílemi spíše než knihu připomínalo popis filmového děje. „Ta a ta postava byly tam a udělaly tohle, támhleta támhle udělala tohleto zatímco…“ V textu se objevují tiskové a gramatické chyby, často vedoucí k logickým nejasnostem. Naštěstí jde vše domyslet, takže nevznikají dějové mezery. Co se obálky týče, nejsem si jista, zda je výstižnější slovo „hrozná“, nebo „příšerná“. Nejspíš obě najednou. Ti, kteří již četli Draculu si nemohou nevšimnout jistého vzorce, analogie mezi postavami těchto knih (Mimi=Mina; Lilli=Lucy; sir Nathaniel=van Helsing…). I když to by mě osobně zase tolik nevadilo. I přes všechny nedostatky je to stále Stoker a já mám jeho styl ráda, proto hodnotím mírněji. Škoda jen, že Hadí zámek (minimálně v češtině) dopadl tak jak dopadl.



WebArchiv - archiv českého webu