povídka » Hodina H
hodnotilo: 16
78%
přebal jedné z knih obsahující tuto povídku přebal jedné z knih obsahující tuto povídku přebal jedné z knih obsahující tuto povídku přebal jedné z knih obsahující tuto povídku přebal jedné z knih obsahující tuto povídku přebal jedné z knih obsahující tuto povídku přebal jedné z knih obsahující tuto povídku Povídka je uvedena ve více knihách = více obálek - po kliku na aktuální obrázek se obálka vymění.

Ray Bradbury

Hodina H

Povídka vyšla i pod názvy:
Hodina úloh
Nultá hodina

(viz informace o umístění v knihách - záložka 'základní informace')

Kategorie: horor - sci-fi

originální název: Zero Hour
originál vyšel: 08/1947

Komentáře:
jasonix  | ***** 08.04.2021 10:26

Geniální povídka. Pro mě opět iniciační záležitost. Prvně jsem četl jakési předrevoluční časopisecké vydání. Podle údajů, které tu na Legii vidím, a podle šoku, jaký jsem z ní měl (šoku malého kluka), to byla spíš ta příloha Mladé fronty, tedy 1985. Leč vlastním verzi z Exalticonu. Spoilerovat děj nebudu, i když by to asi bylo jedno, člověk tuší všechno od začátku, jen nechce věřit, že by to tak mohlo být. Atmosféra každopádně strhující. Za mě je to heavy metal mezi SF horory. Žádný punk ani hardcore, žádný deathmetal. Nic nechutně krvavého, výstředního nebo akčního. Ale ani žádný popík. Jen čistá hrůza ze zdánlivě běžných věcí, s akordy jízlivosti a kakofonie. Mrazí z ní jako z dlouhého, dokonalého kytarového sóla.

quinnet  | **** 09.06.2022 23:21

Svojím spôsobom podobné ako o pár rokov staršia poviedka od Kuttnera. Ale RB to poňal omnoho temnejšie. Dávajte pozor, s čím sa hrajú vaše deti.



WebArchiv - archiv českého webu