povídka » Anděl posledního soudu
hodnotilo: 17
78%
přebal jedné z knih obsahující tuto povídku přebal jedné z knih obsahující tuto povídku přebal jedné z knih obsahující tuto povídku přebal jedné z knih obsahující tuto povídku přebal jedné z knih obsahující tuto povídku přebal jedné z knih obsahující tuto povídku přebal jedné z knih obsahující tuto povídku přebal jedné z knih obsahující tuto povídku přebal jedné z knih obsahující tuto povídku Povídka je uvedena ve více knihách = více obálek - po kliku na aktuální obrázek se obálka vymění.

Josef Nesvadba

Anděl posledního soudu

Kategorie: sci-fi

originál vyšel: 1962

odkazy: 1x [e-book]

Komentáře:
Gaarq  | *** 16.06.2015 07:49

tenhle námět je docela populární, ale na to, aby byl působivý, potřebuje lepší zpracování, žel. autor se snažil nacpat tam toho co nejvíc, více ironie, více překvapení, nicméně už pejsek s kočičkou se přesvědčili, že všeho moc škodí.

jasonix  | **** 12.04.2021 12:53

Kdysi v předrevoluční sbírce Einsteinův mozek mě nadchla. Ale během dalších let jsem ji četl ještě dvakrát a bohužel nadšení bylo vždy o fous menší a menší. Asi jsem moc zmlsanej. Špatná povidka to není, to zas říct nemůžu, jen poněkud překombinovaná. Na malé ploše přemíra zvratů, no a pointa je vlastně jasná už od začátku. Hlavní hrdina mi jde čím dál víc na nervy. Nejdřív přizdisráčstvím a hysterií, pak zas spasitelským komplexem a patosem. Jeho motivace jsou proměnlivé a pochybné asi jako protiepidemický systém PES. :-) Uměl bych si ji představit napsanou od Clarka nebo Silverberga a mohla by to být bomba.

Polinius  | **** 18.03.2022 17:20

Asi hodnotím z nostalgie proti je to Nesvadba a je to krátké. Tohle je takové to scifi které se vybírá do čítanek pro žáky ZŠ. Což myslím spíše jako urážku. :-)



WebArchiv - archiv českého webu