povídka » Dovádění
hodnotilo: 30
81%
přebal jedné z knih obsahující tuto povídku přebal jedné z knih obsahující tuto povídku Povídka je uvedena ve více knihách = více obálek - po kliku na aktuální obrázek se obálka vymění.

Thomas Ligotti

Dovádění

Kategorie: horor

originální název: The Frolic
originál vyšel: 03/1982

Komentáře:
Lucc  | ***** 27.02.2012 20:15

Snad jediná u nás vydaná povídka mistra temných fantaskních sonát, která se dá označit s trochou dobré vůle jako klasický horor. Protože nechci spoilerovat, řeknu k povídce pouze to, že je o vězeňském psychologovi a je, jak jinak, mrazivá s pozvolna narůstajícím neblahým pocitem.

gokudo  | ****1/2 16.06.2020 08:00

Komorni povidka o vezenskem psychiatrovi, jeho manzelce a silenem vrahovi malych deti. Mrazive!

jasonix  | **** 21.02.2022 15:01

Z 90% se tu odehrává zdánlivě banální situace: chlápek se baví s manželkou o práci. Jenže ten „chlápek“ je vězeňský psycholog a ta „práce“ zas psychiatrické oddělení věznice pro ty nejnebezpečnější případy. Tím pádem zaděláno na slušnou porci úchylnosti. Zlo, jež se vkrádá do mysli čtenáře, dokáže budit příjemně šimravé pochybnosti, zda jde o „pouhé“ šílenství, anebo ty obskurní pustiny pokřivené mysli mají transcendentálnější rozměr. Brrr, radši jsem šel hned zkontrolovat děti.

quinnet  | **** 08.03.2022 10:24

Väzenský psychiater pre obzvlášť ťažké prípady, debatuje večer doma o svojej práci. Samo osebe dosť morbídna situácia a TL bol už v tých časoch dobrý rozprávač. Necháva čitateľa v neistote, stupňuje u hlavných hrdinov strach a koniec nie je úplne doslovný. Veľmi sľubný začiatok zbierky.



WebArchiv - archiv českého webu