povídka » Střílejte veverky
v Top10 2
hodnotilo: 31
79%
přebal jedné z knih obsahující tuto povídku přebal jedné z knih obsahující tuto povídku přebal jedné z knih obsahující tuto povídku Povídka je uvedena ve více knihách = více obálek - po kliku na aktuální obrázek se obálka vymění.

Arthur C. Clarke

Střílejte veverky

Kategorie: sci-fi

originální název: Hide and Seek
anglický název: Hide-and-Seek
originál vyšel: 09/1949

Komentáře:
Phoenix  | **** 27.12.2011 11:05

Povídka sama o sobě na mě působí jako hození do studené vody. Hned na začátku se ocitáme uprostřed děje, kdy se jeden člověk ukrývá na jednom z měsíců Marsu a snaží se uniknout vesmírné lodi, která ho chce zlikvidovat. Celá povídka působí, jako vytržená z většího děje. Ale možná mám takový pocit jen proto, že jsem dřív četla sérii Zlatý věk Venuše a jedna knížka tuto povídku zasadila do mnohem rozsáhlejší příběhu, kde postavy měly mnohem větší pole působnosti, než zde.

Methat  | *** 03.12.2012 23:14

Krátka poviedka, v ktorej (v prenesenom význame) ťažkopádny kocúr naháňa agilnejšiu myš. Trochu mi to pripomenulo Toma a Jerryho . :)

akustik  | *** 21.03.2013 20:50

Ze skutečného střílení na veverku v lesích naší planety se povídka velmi rychle přenese na napínavé vyprávění o vesmírném pronásledování a stejně tak rychle se dostaneme zpět na planetu Zemi. Ani si nevšimnete, na které veverky se vlastně střílí, jestli na ty vesmírné či pozemské.



WebArchiv - archiv českého webu