povídka » Nezapomenutelná Melodie
hodnotilo: 26
67%
přebal jedné z knih obsahující tuto povídku přebal jedné z knih obsahující tuto povídku přebal jedné z knih obsahující tuto povídku Povídka je uvedena ve více knihách = více obálek - po kliku na aktuální obrázek se obálka vymění.

George R. R. Martin

Nezapomenutelná Melodie

Povídka vyšla i pod názvem:
Nezapomenutelná melodie
(viz informace o umístění v knihách - záložka 'základní informace')

originální název: Remembering Melody
originál vyšel: 04/1981

Komentáře:
Madam Brbla  | ***1/2 30.10.2009 20:06

Dali jste někdy někomu v mladické nerozvážnosti, ožralosti a zhulenosti slib věčného přátelství a pomoci v obtížných životních situacích? A zneužívá toho onen člověk, po celá léta jen bere, bere a na oplátku nedává nic kromě nepříjemností? Už vás to ale vážně, skutečně, nehorázně se*e a chcete dotyčnou osobu konečně poslat do pověstných temných, nelibě páchnoucích míst? Dobře si to rozmyslete, také byste totiž mohli zjistit, že veškeré dosavadní problémy byly pouhé maličkosti ve srovnání s tím, čeho je onen prudivý element schopen, když jsou poraněny jeho city. Povídka má poměrně snadno předvídatelnou pointu, vzhledem k rozsahu stran se však jedná o vcelku povedenou, byť nikterak převratnou záležitost. 70%

KainIX  | *** 11.03.2010 08:26

Krátká povídka o tom, když někomu dáte v mládí slib a ten druhý toho pak celý život zneužívá a když se chcete ze slibu konečně vymanit, nebojí se vás i vydírat. Jak je u Martina zvykem, ne vše se odehrává úplně tak, jak by čtenář očekával, povídka se čte velmi příjemně, nicméně závěr je podle mne už nelogický a povídka celkově vyzní dost slabě. Asi nejslabší věc, kterou jsem od Martina zatím četl.

Dilvermoon  | **** 10.01.2012 09:12

Krátká, svižná povídka o tom, že ani dávné přísahy, které byly dalšími událostmi upozaděny, by se neměly brát na lehkou váhu. Nenáročná, zábavná, čtivá.

Strýček Biolit  | ****1/2 07.03.2014 21:49

Tak takhle nějak by asi měla vypadat kratší hororová povídka. Nevím, zdali jsem byl v nějakém zvláštním rozpoložení, nebo jestli je ten text hororově kvalitní, ale zapůsobil na mě. Ke konci jsem si říkal: „hmm…nojo, další z řady rádoby hororů s ohranou zápletkou“ – a taky, že ano…nicméně zcela jinak, než jsem myslel, takže body k dobru.

Gaarq  | **** 29.09.2018 13:14

komorní fantaskní horor o hranicích přátelství a slibů. autor umí pěkně hrát na pocit viny, pointa je sice relativně profláklá, ale přesto mrazí. možná tady by to chtělo trošku víc propracovat, ten správný šok se úplně nekoná.



WebArchiv - archiv českého webu