povídka » Ztracení chlapci
v Top10 4
hodnotilo: 21
86%
přebal jedné z knih obsahující tuto povídku přebal jedné z knih obsahující tuto povídku Povídka je uvedena ve více knihách = více obálek - po kliku na aktuální obrázek se obálka vymění.

Orson Scott Card

Ztracení chlapci

Kategorie: horor

originální název: Lost Boys
originál vyšel: 10/1989

Komentáře:
Majkl  | **** 07.02.2010 08:51

Zvláštna poviedka o najstaršom dieťati samotného autora tejto poviedky, ktoré sa po presťahovaní oddáva samote a hraje s vymyslenými kamarátmi. Príbeh je zmesou vymysleného a autobiografického, čím Card dovoľuje nahliadnuť do svojho súkromia. Slušné, mierne mrazivé a ako inak slušne okomentované, ako poviedka vznikla.

Lucc  | ***** 03.05.2010 20:09

Téměř dokonale napsaný psychologický horor o ztrátě syna se zajímavým pozadím vzniku. Card povídky prostě umí, koneckonců to dokazuje celá sbírka Hrobka písní.

idle  | ***** 06.05.2010 16:27

Příběh o (postupné?) ztrátě dítěte po přestěhování do nového bydliště, s působivou vlnou od strachu, že je něco v nepořádku, přes děsivé odhalení po smířlivý závěr.

Autorův doslov nám osvětlil, do jaké míry si vypůjčil prostředí vlastní rodiny, ale vlastně mě zklamalo, že tam byl. Teď už víme, že je to jen příběh – ale představte si tu hrůzu, že by se něco takového stalo doopravdy!



WebArchiv - archiv českého webu