povídka » Hic sunt dracones
hodnotilo: 13
67%
přebal jedné z knih obsahující tuto povídku

Jana Rečková

Hic sunt dracones

Komentáře:
Sirius  | *** 25.09.2010 20:16

Jaj, tak u tohohle jsem málem vypustil duši. Jasně, charaktery postav ok, nápady taky zajímavé, konec jakbysmet, ale jinak zdlouhavé a nudné. Celé tomu chyběl švih a nadhled či nějaká akce – prostě něco, díky čemu by ta povídka frčela a čtení tak bylo příjemnější. Takhle se z toho stává jen jakýsi polotovar s hromadou postav, které si spolu pokecají a ve chvíli volna roztáhnou křídla. Společně s Ríšou (který byl sice klišovitý, ale nenudil) je to zatím nejslabší výtvor.

Svarec  | **1/2 27.09.2010 21:26

Všechno, co jsem od Jany Rečkové zatím četl, byl podprůměr, tahle povídka není vyjímkou. Číst se to dá, nápad to má dobrý, originalita tam je, postavy jsou sympatické (ty se autorce vážně povedly), chybí tomu však to nejdůležitější – pořádný příběh. Celou dobu jsem čekal, kdy se něco začne dít, kdy se to rozběhne, ale ono nic až do konce. Jasně, nějaký ten příběh tam je, ale ten by vystačil tak na deset stran, ne na téměř padesát. Takže se to navzdory zmíněmým kladům dost vleče…

Gilbert  | ***1/2 22.08.2011 16:27

Zajímavý svět (a role draků v něm) i charaktery, bohužel jak tu psali uživatelé přede mnou, děj je příliš zdlouhavý a „ukecaný“ (na druhou stranu nelze popřít, že dialogy zde jsou vtipné) a vede tak trochu odnikud nikam. Ale je to natolik pohodové čtení, že si těch 70% zaslouží.



WebArchiv - archiv českého webu