povídka » Zběhnutí
hodnotilo: 11
64%
přebal jedné z knih obsahující tuto povídku

Kristine Kathryn Rusch

Zběhnutí

Kategorie: sci-fi

originální název: Defect
originál vyšel: 07/2009

Komentáře:
Gaarq  | **** 03.02.2011 07:17

tak tahle povídka je typicky „ženská“ soustředěním se na jednání postav, motivace, okolnosti, zatímco samotný děj je spíše pozvolný. o zvraty nouze není, máme tu i nějakou ostrou akci. příběh o tom, že i agenti-zabijáci jsou soucitní lidé, ale i příběh o tom, že v okamžiku, kdy musí přežít, na to automaticky zapomínají. jako psychologické drama dosti čtitelné.

quinnet  | **** 14.02.2011 16:55

Poviedka o dezertujúcej agentke, ktorá premýšľa, čo ďalej zo svojim životom a hlavne ako do neho zakomponovať rodinu, ktorú v podstate ani nepozná. Kvalitná poviedka, ktorá za vyznačuje snahou o psychologizáciu charakteru hlavneh hrdinky. A celkom dobre sa jej to darí, bez toho aby dej nudil.

lamahe  | **1/2 27.10.2014 13:53

Tak trochu špionážny thriller (ale v podstate bez špionážnej akcie), tak trochu detektívka (ale v podstate bez pátrania). Čo ma sklamalo najviac, bola absencia skutočného NSO nápadu, alebo len motívu, neprebudil sa žiaden „sense of wonder“. Kľudne sa to mohlo diať niekde v Petrohrade (kvôli použitému mennému registru :)). Čo to u mňa napokon dotiahlo aspoň na ten priemer, bol zaujímavo spracovaný a v náznakoch drsný profil hlavnej hrdinky, (bývalej) tajnej agentky, ktorá si (ne)chtiac hľadá cestu k dávno stratenému synovi. A niektoré trefné postrehy, takpovediac životné múdrosti.



WebArchiv - archiv českého webu