povídka » Věrozvěst z Pompejí
hodnotilo: 20
69%
přebal jedné z knih obsahující tuto povídku přebal jedné z knih obsahující tuto povídku Povídka je uvedena ve více knihách = více obálek - po kliku na aktuální obrázek se obálka vymění.

Josef Pecinovský

Věrozvěst z Pompejí

Kategorie: sci-fi - cestování časem

Komentáře:
idle  | ***1/2 02.07.2011 22:22

Časovka. Já se nedávno někde zmínila, že je mám ráda, co? A teď to vypadá, jako by se mi někdo snažil plnit přání – no, radši trochu brzděte, než se jimi přesytím. Nic se nemá přehánět.

Tentokrát budeme, jak lze z názvu možná odhadnout, riskovat život těsně před zničením Pompejí. Tempo trošku kolísá a možná bych měla pár zvědavých dotazů k fungování meandrů, ale jinak to byla docela zajímavá expedice. A agentům bych do budoucna doporučila se dovybavit čelovkami, je to velmi praktické, na rozdíl od baterek a pochodní se nemusí držet rukama. No ne?

Dilvermoon  | ***1/2 19.08.2011 12:00

Apokalyptická hrozba sice není téma, které se mi vybaví při jménu pana Pecinovského (to už spíše antiutopie), ale myslím, že i toto zvládl slušně a také vtip nechybí. Co bych ale vytkl, to je konec. Ani ne tak děj, jako spíše forma napsání. Když mám použít jedno výstižné slovo, tak ten konec je – heslovitý. Krátké věty bez přímé řeči, na mě to působilo velmi uspěchaně. Takže 65%.



WebArchiv - archiv českého webu