povídka » Protože tě miluji víc než život
hodnotilo: 20
89%
přebal jedné z knih obsahující tuto povídku

Robert M. Wegner

Protože tě miluji víc než život

Kategorie: fantasy

originální název: Ponieważ kocham cię nad życie
originál vyšel: 17/06/2009

Komentáře:
GeRony  | ****1/2 16.01.2012 11:55

Cely cas som si myslel, ze je to poviedka, ktora sa sice dobre cita, je zaujimava, ale akosi pod uroven nasadenu v prvej casti knihy. Potom prisla posledna strana a ja som si povedal, on ten Wegner umi…

Romison  | ***** 23.01.2012 22:59

hmm tak tahle povidka me dostala, asi cim jsem starsi, tak jsem nejaka vetsi citlivka ;) me se tahle povidka libi z cely sbirky nejvic zatim, me zas prijde lepsi nez celej sever. Odsejpa to a ma to zajimavej konec, ktery jsem tentokrat neodhadnul. Jak se to rika, laska nas oslepuje :)

Gilbert  | ****1/2 26.01.2012 15:54

Slušně rozehraný úvod do příběhu dalšího charismatického hrdiny a zdrcující (avšak ve výsledku dle mého pochopitelná) pointa.

Lucc  | ***** 21.11.2018 15:41

Ze severních hor se stěhujeme do jižních stepí a pouští. Sympatický obchodník Aerin získává jako rodinného strážce yssarského bojovníka Yatecha, což se neobejde bez mnoha peripetií. Yssarové s věčně zahalenou tváří jsou totiž mezi meekhánci a okolními národy proslulí svou nepřístupností, (možná nezaslouženou) krvelačností a mistrovstvím v ovládání zbraně. V povídce hraje prim kulturní rozdílností podmíněná xenofobie (a xenofilie, obzvláště u něžnějšího pohlaví), důvěra, přátelství, láska, osudovost a silný závěr, který byl logický a snad jediný možný, přesto mne odzbrojil. Wenger se konečně objal se Sapkowským.



WebArchiv - archiv českého webu