povídka » Nemoc na palubě
hodnotilo: 7
67%
přebal jedné z knih obsahující tuto povídku přebal jedné z knih obsahující tuto povídku přebal jedné z knih obsahující tuto povídku Povídka je uvedena ve více knihách = více obálek - po kliku na aktuální obrázek se obálka vymění.

Josef Pecinovský

Nemoc na palubě

Komentáře:
GeRony  | ***1/2 19.10.2012 13:28

Velmi zaujimavy napad, aj ked mi pride nerealne, ze by ludstvo pustalo do vesmiru lode energeticky a komunikacne zavisle na organizmoch, o ktorych nevie ani „prd“.

KeB  | ***1/2 18.11.2012 19:52

Nápad dobrý, ale povídku ohlodal zub času. Dneska je řešení daného problému na snadě a lidstvo by ho vyřešilo velmi jednoduchým způsobem. A hlavně mi neseděl ten poněkud (spoiler) konec 70%

jasonix  | **** 27.01.2023 15:07

Ano, souhlasím, že svěřit osud posádky do chapadélek (resp. obrvení) bioorganismu, o němž se ví tak málo, nemá logiku. Ještě víc mi rozum zůstává stát nad chováním posádky stran karanténních opatření. Pozor v závorce možný spoiler (už na první straně vypravěč zmiňuje, i když jen ironicky, podezření, že Bernard podlehl neznámé infekční chorobě!). Mohli by se učit od prof.Primuly a jeho boje s relativně krotkým virem z Číny. :-) Nápad na svou dobu (1988) slušný a povídka čtivá.



WebArchiv - archiv českého webu