povídka » Stredne veľký modrý vtáčik
hodnotilo: 7
70%
přebal jedné z knih obsahující tuto povídku přebal jedné z knih obsahující tuto povídku přebal jedné z knih obsahující tuto povídku Povídka je uvedena ve více knihách = více obálek - po kliku na aktuální obrázek se obálka vymění.

Zuzana Stožická

Stredne veľký modrý vtáčik

Komentáře:
epco55  | *** 18.03.2013 15:44

Napísané je to dobre, problém je však v téme a samotnej pointe. Text má v sebe fantastična pomenej osobne som ho skôr vnímal ako malú panelákovo-rodinnú mikrosondu a nie niečo čo by som chcel nájsť v zbierke tohoto typu.

samuelk  | ** 26.06.2013 14:04

Asi by ste ani nečakali, že taký na prvý pohľad obyčajný modrý vtáčik vám môže spôsobiť toľko problémov. Práve túto tému rozvíja poviedka Zusky Stožickej, v ktorej sa hlavná hrdinka neúmyselne zapletie s týmto čudesným neobyčajným tvorom. Práve ten ju začne pomaly prehovárať vo (samozrejme) svoj prospech, využívajúc pri tom jej najkrajšie sny a želania. Neskôr sa obaja dohodnú na pravideľnej výmene svojich tiel. Zatiaľ čo sa hlavná hrdinka prelietávala v tele modrého vtáčika, ten naopak chodil po jej byte, v jej tele, s jej rodinou a snažil sa už nikdy nevrátiť sa do svojej pôvodnej schránky…



WebArchiv - archiv českého webu