povídka » Krvavá volba
hodnotilo: 8
64%
přebal jedné z knih obsahující tuto povídku přebal jedné z knih obsahující tuto povídku přebal jedné z knih obsahující tuto povídku přebal jedné z knih obsahující tuto povídku Povídka je uvedena ve více knihách = více obálek - po kliku na aktuální obrázek se obálka vymění.

Rastislav Weber

Krvavá volba

Komentáře:
lamahe  | **** 16.01.2013 00:04

Musím povedať, že tento bonus v knihe rozhodne nie je len na doplnenie strán a Krvavá voľba zdatne sekunduje ostatným kratším prácam o Roganovi. Autor tu v citlivo namiešanej podobe predkladá súhrnnú poctu Červenákovi, Lovecraftovi a snáď aj Popolvárovi – tieto odkazy veľmi potešili. Do zbierky Vojna s besmi by to sadlo parádne. Aj mi napadlo, či by poviedka lepšie nezapadla na začiatok knihy, aby nejak na Vojnu nadviazala (myslím typologicky). Ale s malou prestávkou v čítaní to bolo v poriadku.

samuelk  | *** 01.06.2013 12:18

No, úprimne, neviem ako začať. Táto poviedka mala ako aj svetlé, tak i temné stránky. Po prvom pohľade sa dobre čítala, na myslenie bola nenáročná, zo začiatku bola tajomná, napínavá, možno až strašidelná, no a po mojom druhom pohľade som si chvíľu myslel, že čítam Tolkiena. Neviem, či tento môj pocit bol dobrý alebo zlý, ale jednako viem, že poviedka celá o sebe určite stojí za prečítanie. Aký z nej budete mať pocit a aký názor, nechám už len a len na vás.

Durgas  | **1/2 15.01.2014 16:28

No neviem. Spojenie Lovcrafta a Černokňažníka rozhodne zaujímavé. Inak ale nič moc. Zmätený rozprávač pôsobiaci často neprehľadnosť, zvláštne vedený dej…



WebArchiv - archiv českého webu