povídka » Naděje umírá předposlední
v Top10 1
hodnotilo: 16
85%
přebal jedné z knih obsahující tuto povídku přebal jedné z knih obsahující tuto povídku přebal jedné z knih obsahující tuto povídku Povídka je uvedena ve více knihách = více obálek - po kliku na aktuální obrázek se obálka vymění.

Juraj Červenák

Naděje umírá předposlední

Kategorie: fantasy - akční - upíři

Komentáře:
tartan  | ***** 14.12.2013 11:45

Masaker z prvej, zombíckej, poviedky, a démonicko-antimayovského románu, ktorý zatiaľ vyšiel iba na pokračovanie v časopise Pevnost, uzatvára v tejto súbornej callahanovskej knihe celkom nová – rovnako, ak nie ešte viac masakrálna poviedka, kde sa Štrkáč so svojimi nerozlučnými „spoločníkmi“ Kráskou a Beštiou, musí postaviť po boku iných legiend Divokého Západu (bratia Earpovci, Doc Holliday) ďalšej strašidelnej hávedi, ktorá rád ľudskú krv. Šťavnato brutálna jednohubka na dlhý zimný večer.

Majkl  | ****1/2 07.01.2014 23:39

Tak predsa len vyššie hodnotenie! :) A čímže to? (Nevyhnem sa miernym spoilerom.) Nielen dynamikou zápletky, ktorú som si vychutnal (známa, ale takú som tu aj chcel), ale aj prekreslením Callahanovho charakteru a následným zakončením príbehu, ktorý mi bol ozaj po chuti. Callahan nie je žiaden hrdina bez bázne a hany, ale balansuje na hranici dobra a zla a v tejto poviedke miestami padá na jednu stranu. Čo je určite dobre.

Strider  | **** 04.09.2020 14:09

Táto poviedka mi z celej zbierky sadla najviac. Náš antihrdina v nej stretne ďalšie legendy Divokého západu a s ich pomocou čelí záplave nemŕtvych, pričom sympaticky ostáva verný svojmu charakteru a okrem prežitia v prvom rade hľadá spôsob ako z toho vytrieskať čo najviac peňazí. Prím opäť hrajú akčné scény šmrncnuté horrorom, no keďže guľka do hlavy je pre týchto nepriateľov len drobná nepríjemnosť musia byť hrdinovia tentokrát vynaliezavejší. Dĺžka poviedky je tak akurátna na to aby okrem častých prestreliek priniesla aj zaujímavý dejový oblúk a uspokojivé finále. Ale za svojím názorom, že fantasy a Divoký západ nepatria dohromady si aj naďalej stojím. 7+/10



WebArchiv - archiv českého webu