povídka » Kořistnická planeta
hodnotilo: 12
81%
přebal jedné z knih obsahující tuto povídku přebal jedné z knih obsahující tuto povídku přebal jedné z knih obsahující tuto povídku Povídka je uvedena ve více knihách = více obálek - po kliku na aktuální obrázek se obálka vymění.

Stanley G. Weinbaum

Kořistnická planeta

Povídka vyšla i pod názvem:
Dravá planeta
(viz informace o umístění v knihách - záložka 'základní informace')

Kategorie: sci-fi - akční

originální název: Parasite Planet
originál vyšel: 02/1935

Komentáře:
KeB  | ****1/2 21.04.2011 09:16

Kdyby se povídka neodehrávala na Venuši, ale na planetě XY v soustavě ABC v roce 2×xx a teritoria byla pojmenována podle korporací, byl by to i dnes skvěle fungující kousek. Její vada na kráse je možná to, že ke konci je trošku moc předvídatelná, ale přesto funguje dobře. Nenašel jsem tam nic, co by dnes nemohlo fungovat (kromě plamenometu na diamanty). Osobně si tuhle povídku řadím do kategorie nadčasových stejně jako třeba Nepřemožitelný od páně Lema. Plamenomet Enfield mě příjemně pobavil…

quinnet  | nehodnoceno 30.12.2016 14:42

Hodnotiť túto poviedku nebudem. Vyšla v 30-ich rokoch, je to typický pulp kúsok. Bezbrehá fantázia bez štipky logiky, takže sa čitateľ musí najprv zmieriť že dostane „len“ poctivý dobrodružný príbeh o putovaní po exoticky živej Venuši. Aspoň vieme, kde sa inšpiroval Asher :)



WebArchiv - archiv českého webu