povídka » Étuda pro výjimečnou mysl
hodnotilo: 17
70%
přebal jedné z knih obsahující tuto povídku přebal jedné z knih obsahující tuto povídku Povídka je uvedena ve více knihách = více obálek - po kliku na aktuální obrázek se obálka vymění.

Julie Nováková

Étuda pro výjimečnou mysl

Komentáře:
idle  | **** 02.06.2018 18:27

Pomocí malého implantátu se dá upravit lidská mysl a třeba tím i “vyléčit” autistická porucha nebo podpořit hudební nadání. Vejde se tolik lidí do jednoho člověka?

Madam Brbla  | ***1/2 23.06.2018 21:55

Autismus, hudba, touha po porozumění, souznění, jednotě – zhruba takhle heslovitě lze popsat cestu jedné dívky (nebo spíše tří charakterově odlišných dívek) do rozpolcených hlubin své duše. Citlivá povídka, líbilo se mi přiměřené dávkování informací, které nutí čtenáře přemýšlet a nedává vše po lopatě. Přesto mám dojem, že se z dané tématiky dalo vymáčknout víc… je to však jen neurčitý pocit, nikoliv jistota. Možná povídka potřebovala více stran a intenzivnější prožitky, abych se s děvčaty líp poznala, především tedy s těmi poněkud hrubě naskicovanými implantáty. 70%

quinnet  | **** 09.05.2023 14:38

Nevšedný príbeh o komplikáciách pri hardwarovej liečbe autizmu. Musím priznať, že ma to zaujalo. Konflikt jednotlivých osobností na mňa pôsobil hodnoverne a hudobná linka sem skvele zapadala.



WebArchiv - archiv českého webu